Кремль: Путін поїде в Анкару вже після переобрання

Понеділок, 26 лютого 2024, 13:02

У Кремлі заявили, що очікуваний візит президента Росії Владіміра Путіна до Туреччини відбудеться не раніше президентських "виборів" у РФ. 

Як повідомляє російське "Интерфакс", пише "Європейська правда", про це заявив прессекретар Путіна Дмитрій Пєсков. 

Пєсков сказав, що до виборів візит Путіна до Анкари не відбудеться, пояснивши, що "до виборів у президента доволі стислий і напружений графік, і в пана Ердогана також". 

Туреччина запевнила, що виступає за мир з повагою до кордонів і суверенітету України

Реклама:

"Але підготовка до контактів на найвищому рівні ведеться, ми про це неодноразово казали… Ці контакти відбудуться у той момент, коли це буде найкраще підходити за графіком обох президентів", – додав речник Кремля. 

Також у Кремлі заявили, що Путін зателефонував Ердогану для привітання з нагоди його 70-річчя і в цій розмові відзначив внесок Ердогана у "розвиток дружніх російсько-турецьких відносин", та що лідери "домовилися про продовження контактів на різних рівнях". 

Поїздка Путіна, яка двічі відкладалася з кінця минулого року, має стати першим візитом Путіна до країни-члена НАТО з моменту початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року.

Російські агентства з посиланням на джерела у владі раніше називали можливими новими термінами кінець квітня – початок травня.

На тлі підготовки візиту Путіна у Єврокомісії нагадали Анкарі, що у Міжнародному кримінальному суді видали ордер на арешт російського диктатора за його роль у вивезенні українських дітей з окупованих територій. 

Дивіться також відеоблог про позицію Туреччини у російсько-українській війні: Туреччина – "на двох стільцях" у війні з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: