Прем'єрка Естонії: Ми не можемо гаяти часу - Україна потребує термінової допомоги

Вівторок, 27 лютого 2024, 15:28

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас, яка взяла участь у неформальній зустрічі союзників України в Парижі, закликала терміново прискорити постачання озброєнь Києву.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє ERR.

"Ми не можемо даремно витрачати час, тому що Україна насамперед потребує термінової допомоги зі зброєю", – зазначила Каллас.

Вона висловила сподівання, що нещодавнє рішення Данії відправити всі свої боєприпаси Україні надихне інші країни прискорити військові поставки Києву.

Реклама:

"Ми також повинні подивитися, яку допомогу можна отримати на світовому ринку, як це вже зробили чехи", – додала прем'єрка.

Макрон допустив відправку західних військ в Україну

Каллас також заявила, що спільними зусиллями союзники можуть допомогти Україні виграти війну проти Росії.

"У нас є ресурси, економічна міць та знання. Наші війська сильніші за російські, і ми не повинні боятися своєї власної сили", – зазначила вона.

Крім того, прем'єрка запевнила, що довгострокова військова підтримка Естонією України протягом наступних чотирьох років становитиме 0,25% від ВВП балтійської країни.

"Закликаємо всі інші держави, що підтримують Україну, взяти на себе аналогічне зобов'язання. Я рада, що ця пропозиція знаходить підтримку серед союзників і партнерів", – резюмувала Каллас.

На неформальній зустрічі щодо підтримки України в Парижі, яка пройшла у понеділок, усі учасники дали згоду на посилення своїх зусиль у п’яти сферах, серед яких і спільне виробництво зброї в Україні.

Президент Франції Емманюель Макрон також заявив, що Європа не повинна чекати результатів виборів у США у рішеннях про підтримку України та власну безпеку та повинна діяти зараз.

Глава уряду Чехії Петр Фіала після зустрічі в Парижі повідомив, що 15 європейських країн підтримують чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України за межами Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: