Спікер Сейму Польщі та представники уряду зустрілись з фермерами, що протестують у Варшаві

Вівторок, 27 лютого 2024, 18:13

З польськими фермерами, що влаштували великий протест у Варшаві, провели зустрічі спікер Сейму Шимон Головня, а також очільник канцелярії прем’єр-міністра. 

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

На цей час акція протесту офіційно оголошена завершеною, фермери почали розходитися від будівлі канцелярії прем’єр-міністра, що була фінальною точкою їхнього маршруту. 

Вдень делегація від протестувальників зайшла у будівлю Сейму для зустрічі зі спікером Шимонем Головнею.

Реклама:

Один з представників протестувальників після зустрічі висловив переконання, що Головня вступатиметься за інтереси фермерів і зробить внесок у те, щоб уряд дослухався до їхніх вимог. 

Шимон Головня заявив, що за кілька тижнів у Сеймі має зібратися робоча група щодо проблем, які турбують польських аграріїв, до якої увійдуть політики, представники галузі та профільні експерти. 

Після того фермери вирушили до канцелярії прем’єра, там їхні представники зустрілися з керівником канцелярії Яном Грабічем. Пресслужба опублікувала фрагменти із зустрічі. 

Одночасно в оргкомітеті протестувальників висловили жаль щодо того, що прем’єр Дональд Туск "не знайшов для них часу". Туск, як відомо, у вівторок був у Празі для участі у саміті "Вишеградської четвірки". 

Дональд Туск із Праги повторив позицію про те, що Польща прагне допомагати Україні, але домовленості про торгівлю з Україною мають враховувати інтереси польських аграріїв.

Очільник МЗС Польщі у вівторок також заявив, що ЄС має повернути довоєнні правила торгівлі продовольством з Україною.

Читайте також: Український монолог: чому урядовий план розблокування кордону не зацікавив Польщу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: