Туреччина отримала проєкт пропозиції від США щодо F-16

Четвер, 29 лютого 2024, 16:29

У Міністерстві національної оборони Туреччини заявили про отримання проєкту пропозиції та дозвільного листа від США щодо запиту на постачання нових винищувачів F-16 й модернізації тих літаків, що перебувають на озброєнні Анкари.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє агентство Anadolu.

За словами представника Міноборони Зеки Актюрка, пропозиція включає постачання 40 нових F-16 версії Block 70, що є найновішою на сьогодні модифікацією цього літака.

ЗМІ: Туреччина після схвалення продажу F-16 все ще зацікавлена у європейських Eurofighter

Реклама:

Крім того, він повідомив, що США готові модернізувати 79 турецьких винищувачів цього типу, а також передати боєприпаси та обладнання до них.

Раніше адміністрація президента США офіційно повідомила Конгрес про намір почати продаж 40 літаків F-16 і майже 80 комплектів для їхньої модернізації Анкарі. Це сталося наступного дня після того, як Туреччина повністю завершила ратифікацію членства Швеції в НАТО.

Хоча Туреччина не очікує, що Конгрес США заблокує продаж F-16, вона все ще хоче купити винищувачі Eurofighter Typhoon, заявив Reuters представник турецького Міноборони на умовах анонімності.

"Ми все ще зацікавлені, ми очікуємо позитивного підходу з цього питання з боку члена консорціуму Німеччини", – сказав він.

Туреччина, яка прагне модернізувати свої військово-повітряні сили, також розробляє власний національний бойовий літак KAAN у співпраці з британською BAE Systems.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: