У Польщі пропонують заборонити розведення тварин для хутра

Понеділок, 5 лютого 2024, 19:15

У Сеймі Польщі 5 лютого відбулось засідання парламентської групи за заборону хутрового звірівництва, на якому представили відповідний законопроєкт.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на RMF FM.

Законопроєкт, ініціаторкою якого є депутатка партії "Зелених" Малгожата Трач, пропонує заборонити розведення тварин на хутряних фермах з 1 січня 2029 року.

"Це означає запровадження 5-річного перехідного періоду для близько 363 господарств, внесених до реєстру Головного державного інспекторату ветеринарної медицини, з яких 14 мають статус призупиненої діяльності", – йдеться у проєкті закону.

Реклама:
Єврокомісія пропонує найбільший за 20 років перегляд правил добробуту тварин

Документ також передбачає компенсацію фермерам, які володіють фермами для розведення хутрових тварин.

Як зазначає RMF FM, під час обговорення законопроєкту представники галузі були проти заборони ферм і критикували компенсації.

"Там є положення, про ухвалення яких не може бути й мови. Ми хочемо працювати – фермери хочуть працювати чесно. Не може бути ніякої згоди на закриття будь-якої галузі сільського господарства", – сказав лідер польської хутряної промисловості Щепан Вуйцик.

Польща є найбільшим виробником хутра в Європі і другим за величиною у світі: у країні вирощуються приблизно чотири мільйони хутряних тварин.

Нагадаємо, минулоріч депутати литовського Сейму після запеклих дебатів підтримали заборону в країні хутрових ферм з 2027 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: