ЗМІ: ЄС включить у новий пакет санкцій російські компанії, залучені до імпорту зброї з КНДР

Четвер, 8 лютого 2024, 16:26

Під нові санкції ЄС, які готують до другої річниці повномасштабної війни, потраплять низка російських компаній, що залучені до імпорту зброї з Північної Кореї. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє EUObserver з посиланням на проєкт документа, що є у розпорядженні журналістів. 

Під санкціями можуть опинитися компанії-перевізники Azia Shipping Company, Marine Trans Shipping, MG-Flot, M Leasing і "Совфрахт". У проєкті зазначають, що ці компанії є складовою логістичного ланцюжка, яким зброя з КНДР перевозиться до російського Дуная на Далекому Сході, а далі – у західну частину Росії для застосування у війні проти України. 

ЄС розкритикував держави-члени за те, що заборонені товари потрапляють до Росії

Реклама:

Керівникам даних компаній мають також заборонити в’їзд до ЄС і заморозити активи. 

За інформацією видання, у списку фігурує також керівник компанії "Оборонлогистика", але саму компанію, можливо помилково, поки не включили до переліку. 

Загалом у санкційному списку можуть опинитися 118 фізичних осіб та організацій.

Серед них – представники керівної ланки компаній російського оборонпрому, а також кілька посадовців, причетних до незаконного вивезення українських дітей вглиб окупованих територій або у Росію. Серед останніх  – так звана міністерка праці в окупаційній адміністрації на Херсонщині Алла Бархатнова, так звана міністерка освіти в окупаційній адміністрації Криму Валентина Лаврік і очільник організації "Движение первых", що займається "перевихованням" українських дітей, Григорій Гуров. 

Окрім того, під санкції може потрапити група компаній з третіх країн, які допомагають Росії отримувати підсанкційні товари подвійного призначення. 

Посли ЄС мають обговорювати пропозицію у четвер. 

Перед цим з'являлася публікація, що у новому пакеті санкцій ЄС буде понад 200 імен і назв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: