Нового головнокомандувача ЗСУ представили партнерам у Німеччині та Франції

фото
П'ятниця, 9 лютого 2024, 22:14

Міністр оборони Рустем Умєров представив нового головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Олександра Сирського партнерам у Німеччині та Франції.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Умєров написав у Twitter (X).

Серед іншого, Сирський особисто зустрівся з генеральним інспектором Бундесверу Карстеном Броєром. Імовірно, зустріч відбулась в Україні, про візит Броєра заздалегідь не повідомлялось.

"Під час зустрічі генерал-полковник Сирський поінформував німецького колегу про ситуацію на фронті та подякував за внесок Німеччини у зміцнення української армії. Було обговорено потреби Збройних Сил України в озброєнні, боєприпасах та системах протиповітряної оборони", – написав Умєров.

Реклама:

Також голова Міноборони представив Сирського під час телефонної розмови з міністром збройних сил Франції Себастьєном Лекорню.

"Обговорили спільне розуміння ситуації на фронті, наші шляхи досягнення бойової переваги та першочергові пріоритети головнокомандувача Збройних Сил України", – написав він в окремому твіті.

Конгресмен США про відставку Залужного: Підтримуємо право Зеленського на пошук оновлення

Нагадаємо, у Пентагоні, коментуючи зміни у військовому керівництві України, підтвердили готовність Штатів співпрацювати з новим головнокомандувачем українських Збройних Сил.

У Європейській комісії заявили, що підтримка Європейським Союзом України залишиться незмінною після відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Дивіться відеорозбір "ЄП" про відповідь Заходу на зміну командування ЗСУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: