На КПП "Дорогуськ" прямує український консул через звістки про блокування автобусів

Понеділок, 11 березня 2024, 17:04

Український консул прямує до пункту перетину кордону "Ягодин-Дорогуськ" у зв’язку з появою новин про випадки зупинки там протестувальниками пасажирських автобусів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив посол України у Польщі Василь Зварич.

"У звʼязку з появою інформації про безпідставні затримки польськими протестувальниками пасажирських автобусів перед пунктом пропуску в Дорогуську, на місце негайно виїхав консул Генерального консульства України в Любліні.

Консулом будуть проведені необхідні розмови на місці, щоб унеможливити будь-які затримки руху пасажирських автобусів", – заявив посол.

Реклама:

Він додав, що рух авто і пасажирських автобусів має відбуватися без жодних перешкод, як і до цього часу. 

Нагадаємо, перед цим віцепрем’єр з відновлення Олександр Кубраков заявив, що має інформацію про випадки блокування польськими протестувальниками пасажирських автобусів в обох напрямках. У своєму повідомленні він не уточнював, в районі яких КПП сталися ці випадки та наскільки масово.

Віцепрем’єр позначив у своєму дописі низку польських посадовців і служб, з їхнього боку коментарів ще немає. 

Речник ДПСУ у коментарі "Українській правді" сказав, що українські прикордонники не фіксують проблем із проїздом пасажирського транспорту безпосередньо через кордон із Польщею, але не виключають певних проблем з їхнім рухом на деякій відстані від кордону, де перебувають польські протестувальники.

Як відомо, протестуючі польські фермери продовжують блокувати рух вантажів на кордоні з Україною, з 1 березня до протестів повернулися також перевізники. 

Читайте також: Український монолог: чому урядовий план розблокування кордону не зацікавив Польщу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: