Шольц після зустрічі з Макроном і Туском пообіцяв купувати більше зброї для України за кордоном

П'ятниця, 15 березня 2024, 17:46

Канцлер Німеччини Олаф Шольц після саміту "Веймарського трикутника", до якого також входять Франція та Польща, у Берліні 15 березня анонсував подальшу підтримку України зброєю.

Як пише "Європейська правда", його слова на пресконференції цитує ZDF.

За словами канцлера ФРН, союзники закуплять для України ще більше військової техніки та обладнання "з негайним ефектом і на всьому світовому ринку", маючи на увазі закупівлі за межами ЄС.

Крім того, додав Шольц буде розширено виробництво військової техніки, зокрема й "у співпраці з партнерами в Україні", і буде створена "нова коаліція можливостей" в межах формату "Рамштайн" для надання далекобійної ракетної артилерії.

Реклама:
Туск перед зустріччю з Макроном і Шольцом сказав, чим є справжня солідарність з Україною

Окремо Шольц згадав про рішення на рівні ЄС про збільшення фінансування Європейського фонду миру на 5 мільярдів євро для підтримки України.

Зустріч лідерів у форматі так званого Веймарського трикутника мала допомогти залагодити суперечності та продемонструвати світовій спільноті єдність після того, як за останній час стали очевидними значні розбіжності та взаємні претензії між Парижем і Берліном.

Вони стосуються і багатьох питань підтримки України – починаючи від надання далекобійних ракет до оцінки обсягів і значущості допомоги, наданої Францією та Німеччиною. 

Непублічно німецькі посадовці нарікають, що Макрон вдається до рішучих заяв, але при цьому підтримка з боку Франції для України суттєво менша, ніж та, що надала і пообіцяла надати Німеччина. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: