Глава МЗС Німеччини вважає голосування за Путіна "виборами без вибору"

Понеділок, 18 березня 2024, 11:54

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вважає, що у росіян не було вибору під час голосування за президента РФ цими вихідними.

Про це вона сказала, прибувши на зустріч міністрів закордонних справ ЄС у понеділок, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Бербок заявила, що голосування у Росії "було виборами без вибору".

"Виборчий процес свідчить не лише про безрозсудну поведінку Путіна щодо власного народу, але й суперечить нормам ООН. Так звані "вибори" у частинах України, у частинах Молдови та частинах Грузії суперечать міжнародному праву", – сказала вона.

Реклама:

Бербок також звернула увагу, що багато росіян цими вихідними чітко показали, що вони не підтримують позицію цього "російського президента".

Євросоюз розкритикував російські "вибори президента" як такі, що проходили з численними обмеженнями, без участі реальної опозиції і проводилися в тому числі на окупованих територіях України.

Низка держав Східної Європи та Британія заявили, що російські "вибори" неможливо вважати вільними й чесними, а глава Міноборони Британії порівняв Путіна з радянським диктатором Сталіним. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: