Сенатор США: Якщо допомога Україні буде заблокована, може статися "найгірше звірство в історії"

Новини — Середа, 20 березня 2024, 17:54

Сенатор-демократ Джо Манчін закликав Конгрес ухвалити рішення про надання допомоги Україні і попередив, що відсутність допомоги може призвести до того, що Україна зіткнеться з "найгіршим звірством в історії".

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Hill.

"Ми не можемо дозволити Україні пройти через це. Якщо мине весна, а ми не допоможемо Україні, то нехай допоможе нам Бог", – сказав Манчін на щорічному саміті Axios "Що буде далі" у Вашингтоні.

"Це буде найгіршим звірством в історії, про яке читатимуть ваші діти чи онуки, яке ми вчинили", – сказав він.

Реклама:

Минулого місяця Сенат ухвалив пакет зовнішньої допомоги, який включає 60 мільярдів доларів для України. Спікер Палати представників Майк Джонсон не поставив законопроєкт на голосування, заявивши, що в ньому відсутні необхідні положення про кордон.

Зауваження Манчіна перегукуються з коментарями лідерів Демократичної партії в обох палатах, оскільки прихильники Києва тиснуть на Конгрес, щоб він ухвалив рішення про допомогу до святкових канікул.

Міністр оборони США Ллойд Остін у вівторок попередив, що виживання України знаходиться під загрозою, і спробував переконати союзників у тому, що США віддані Києву.

Днями спікер Палати представників США Майк Джонсон фактично погодився розблокувати рішення про допомогу Україні, але із суттєвими змінами – щоб це був проєкт від Палати представників і допомога у вигляді кредиту або ленд-лізу.

Також він допустив, що допомогу Україні і Ізраїлю все ж розділять на окремі проєкти. Будь-який новий проєкт повинен буде отримати достатньо голосів і в Палаті представників, і у Сенаті. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: