Керівник ЗС Фінляндії пророкує важчу ситуацію для України у війні перед можливим покращенням

Новини — Четвер, 28 березня 2024, 14:05 —

Командувач фінської армії Тімо Ківінен, який у березні завершує роботу на цій посаді, прогнозує, що подальша ситуація з війною в Україні стане важчою, перш ніж може змінитися на більш позитивну в майбутньому.

Як повідомляє Yle, пише "Європейська правда", про це він сказав у промові під час урочистої передачі прапора своєму наступнику.

Ківінен зазначив, що у ближчому майбутньому безпекова ситуація буде непевною і можуть виникати різні непередбачувані обставини, до яких варто бути готовими. 

"З певного моменту бойові дії високої інтенсивності завершаться, але ніхто не знає, коли саме і в яких обставинах", – зазначив генерал, вочевидь говорячи про російсько-українську війну. 

Реклама:

"І поки це триває, моє особисте сприйняття – що ситуація стане ще важчою, перш ніж почне покращуватися", – додав він. 

Підбиваючи підсумки своєї роботи, він зазначив, що в останні два з половиною роки у Фінляндії зробили більше підготовки до різних потенційних сценаріїв, аніж за більш мирні попередні роки. 

Тімо Ківінен офіційно завершує роботу на посаді 31 березня. З 1 квітня командування фінською армією перейде до генерал-лейтенанта Янне Яакколи, про його призначення повідомили у січні. 

Поліція безпеки Фінляндії вважає, що Росія залишається найбільшою загрозою для країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: