Кулеба про блокування Росією санкційного механізму для КНДР: Фактичне визнання вини

фото
Новини — Четвер, 28 березня 2024, 20:14 —

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував рішення Росії заветувати в Раді безпеки ООН резолюцію про продовження діяльності спеціальної санкційної групи з питань Північної Кореї.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він написав у Twitter (X).

За словами Кулеби, вето Росії є "фактично визнанням провини", позаяк Москва більше не приховує свою військову співпрацю з Північною Кореєю в отриманні зброї та боєприпасів усупереч санкціям, а також використання північнокорейської зброї у війні проти України.

"Сьогоднішнє голосування є ще одним прикладом того, як незаконна присутність Росії в Раді безпеки ООН ставить під загрозу глобальну безпеку. Ми закликаємо всі миролюбні країни рішуче засудити вето Росії та підтримати Україну в боротьбі з російською агресією та поширенням терору і беззаконня у всьому світі", – додав він.

Реклама:

До свого допису голова МЗС додав світлину північнокорейської ракети, якою Росія вдарила по Харкову на початку року.

"Ми повинні перемогти путінський режим шляхом рішучих і колективних дій, щоб такі жахливі фото не з'являлися в інших країнах і частинах світу", – підсумував Кулеба.

Росія посилила співпрацю з Північною Кореєю після повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році. Відомо, що Пхеньян передав Москві артилерійські снаряди й балістичні ракети, які вже застосовувались для ударів по українських містах.

У США заявили, що характер безпекової загрози з боку Північної Кореї може "кардинально змінитися" в найближче десятиліття в результаті її співпраці з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: