Туск на з’їзді ЄНП порушив питання про захист європейських фермерів

Четвер, 7 березня 2024, 16:30

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що потрібно на рівні ЄС подбати про свою продовольчу безпеку, що означає у тому числі врахування інтересів і занепокоєнь європейських аграріїв.

Як повідомляє RMF24, пише "Європейська правда", про це він сказав у своїй промові на з’їзді "Європейської народної партії" у Бухаресті. 

Туск акцентував на тому, що якщо європейці будуть чітко бачити, що ЄС "це справді наша Європа, безпечний дім для наших громадян", це сприятиме внутрішній єдності. 

"Зараз наші фермери і виробники чекають на такий сигнал. Вони хочуть Європу, яка їх захищатиме і буде розуміти їхні проблеми", – сказав Дональд Туск. 

Реклама:

Він заявив, що Європа має подбати про продовольчу безпеку на континенті, оскільки це одна зі складових безпеки загалом.

Він зазначив, що вважає за необхідне внести зміни до правил вільної торгівлі з Україною, "щоби знову ефективно захищати європейський та польський ринок", а також для захисту інтересів фермерів потрібні певні зміни до Європейського зеленого курсу. 

Також у промові він заявив, що "епоха миру у Європі скінчилася" і закликав європейських політиків усвідомити цю нову реальність.

Нагадаємо, в середу у Варшаві вдруге пройшла масштабна акція протесту фермерів, під час неї сталися сутички, внаслідок яких кілька правоохоронців постраждали і близько десятка осіб були затримані.

У четвер акцію протесту влаштували чеські фермери у Празі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: