Байден наказав військовим побудувати пірс у Газі для гуманітарної допомоги

П'ятниця, 8 березня 2024, 09:37

Президент США Джо Байден доручив американським військовим створити тимчасовий порт на узбережжі Гази, щоб полегшити гуманітарну кризу в секторі, де Ізраїль проводить військову операцію проти терористичного угруповання ХАМАС.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє ABC News.

"Я доручаю американським військовим очолити надзвичайну місію зі створення тимчасового пірсу в Середземному морі на узбережжі Гази, який зможе приймати великі кораблі з продовольством, водою, медикаментами і тимчасовим житлом", – заявив він під час свого щорічного звернення "Про стан справ у державі" в Конгресі.

Водночас президент Сполучених Штатів запевнив, що "жоден американський військовий не ступить на землю".

Реклама:

"Цей тимчасовий пірс дозволить значно збільшити кількість гуманітарної допомоги, що надходить щодня до Гази. Але Ізраїль також повинен зробити свій внесок", – зазначив Байден.

Він наголосив, що Ізраїль повинен дозволити більше допомоги в Газу, а також забезпечити, щоб гуманітарні працівники не потрапляли під перехресний вогонь.

Демократи у Конгресі сумніваються в необхідності надання зброї Ізраїлю

Місце для пірсу попередньо оглянули представники адміністрації президента США у четвер, які заявили, що він зможе приймати "великі кораблі, що перевозять їжу, воду, медикаменти і тимчасове житло", заявив ABC News один з високопоставлених помічників міністра.

Високопоставлений представник оборонного відомства сказав, що головною особливістю порту буде тимчасовий пірс, який "забезпечить можливість приймати сотні додаткових вантажівок з допомогою щодня".

За його словами, до цих зусиль долучаться США та країни-партнери, і це займе кілька тижнів для планування та виконання. Він додав, що сили, необхідні для завершення місії, або вже знаходяться в регіоні, або прибудуть туди найближчим часом.

Раніше повідомляли, що Сполучені Штати розглядають можливість створення коридору для доставки допомоги в Газу морем на тлі поглиблення гуманітарної кризи в секторі.

Перед цим США та Йорданія здійснили нове повітряне десантування гуманітарної допомоги для мешканців Гази.

Американські військові здійснили перше повітряне десантування гуманітарної допомоги в Газі в суботу.

Президент США Джо Байден 1 березня оголосив, що Штати почнуть скидати продовольчу допомогу населенню сектора Гази з повітря на тлі поглиблення гуманітарної кризи й ускладнення доставки допомоги наземним шляхом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: