Кулеба закликав союзників відновити навчальні місії для ЗСУ в Україні

П'ятниця, 8 березня 2024, 20:40

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що місії з навчання українських військовослужбовців мають відбуватись в Україні, позаяк це допоможе Києву виграти час і спростити логістику.

Про це він сказав на пресконференції 8 березня у Вільнюсі за підсумками зустрічі з головами МЗС країн Балтії та Франції, пише "Європейська правда".

Кулеба заявив, що "щиро не розуміє", чому питання навчальних місій для ЗСУ в Україні викликає "такі труднощі та дискусії".

"З 2014 по 2022 рік в Україні дуже ефективно працювала ціла низка навчальних місій, і я не бачу причин, чому це не може тривати й надалі. Поверніть своїх інструкторів, поставте систему протиповітряної оборони для захисту полігону. І все", – розповів він.

Реклама:

Голова МЗС підкреслив, що у нинішній війні з Росією для України важливо не відставати в плані логістики.

Голова МЗС Польщі: Присутність західних військ в Україні "не є чимось немислимим"

"Якщо ти можеш швидше навчити солдатів, швидше відремонтувати техніку – ти отримуєш перевагу. Вартість, ефективність, економія часу і, найголовніше, перемога. Ефективний спосіб робити речі – це робити речі не тільки за кордоном, але й в Україні", – підсумував він.

Напередодні голова МЗС уже закликав союзників збільшити та пришвидшити підтримку України, зокрема, у разі необхідності направити свої тренувальні місії.

Ця заява пролунала на тлі думки французького президента Емманюеля Макрона про те, що "не можна виключати" ймовірного відправлення західних військ в Україну. Згодом він додав, що його резонансні слова були ретельно продумані.

Детальніше про це – у статті: Урок лідерства від Франції: як Макрон просуває ідею відправити війська в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: