Голова МЗС Норвегії застеріг Ізраїль від нападу на Іран у відповідь

Новини — Понеділок, 15 квітня 2024, 20:15 —

Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде заявив, що можлива атака Ізраїлю на Іран у відповідь на масові обстріли ракетами й дронами минулого тижня "не буде виправданою з погляду міжнародного права".

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав у коментарі агенції NTB.

Ейде наголосив, що Норвегія, як і багато інших країн, засуджує напад Ірану на Ізраїль і відкидає твердження, що він був законним через ізраїльську атаку на іранське консульство в Дамаску.

"Це правда, що Іран зазнав нападу, і ми також засудили це. Але це не той випадок, коли міжнародне право дозволяє якесь загальне право на відплату", – сказав він.

Реклама:

Голова норвезького МЗС застеріг від ескалації конфлікту, додавши, що в разі військової відповіді Ізраїлю "ми швидко побачимо спіраль насильства".

Сунак обговорить з прем'єром Ізраїлю, як запобігти ескалації на Близькому Сході

Іран минулими вихідними здійснив масштабну атаку на Ізраїль у відповідь на ізраїльський удар 1 квітня, який зруйнував дипломатичне представництво Ірану в Дамаску та призвів до загибелі іранських генералів.

Після відбиття іранської атаки на Ізраїль, у тому числі завдяки силам США, Франції та Британії, на Заході почали лунати заклики до Ізраїлю не розпалювати конфлікт ще більше.

Зокрема, у Білому домі заявили, що президент США Джо Байден зосереджений на тому, щоб не допустити переростання нещодавньої атаки Ірану на Ізраїль у ширший регіональний конфлікт на Близькому Сході.

ЗМІ повідомляли, що Байден під час розмови з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу заявив, що не підтримає удар по Ірану у відповідь на його масовану атаку з дронами і ракетами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: