У Швеції знайшлися охочі спалити Коран за кілька днів перед прийомом Євробачення

Новини — Середа, 17 квітня 2024, 14:35 —

Шведська поліція отримала заявку на проведення акції зі спаленням Корану, яку організатори хочуть влаштувати за лічені дні до пісенного конкурсу Євробачення, який цьогоріч проходить у шведському Мальме. 

Про це повідомляє SVT, пише "Європейська правда". 

Управління поліції південного регіону отримало заявку на проведення 3 травня масового зібрання на площі Густава Адольфа у Мальме, під час якого планують палити священну книгу мусульман Коран.

Це менш як за тиждень до проведення у місті пісенного конкурсу "Євробачення", перший півфінал якого відбудеться 7 травня. 

Реклама:

Речниця поліції повідомила, що заявка поки на розгляді і ніякого рішення ще не прийнято. 

Відповідальний за координацію поліції під час масштабних заходів безпеки у зв’язку з Євробаченням Пер Енгстрьом зазначив, що слід "добре зважити, які наслідки це може мати".

У зв’язку з дуже високим ризиком терористичної загрози шведська поліція ретельно продумує заходи безпеки у Мальме на період конкурсу. На підмогу місцевим правоохоронцям прибудуть додаткові сили з інших регіонів та навіть сусідніх країн.

Місцями поліція буде патрулювати у посиленому екіпіруванні, а в окремі зони міста буде заборонено заходити із сумками.

Як відомо, минулого року численні акції зі спаленням Корану, розпочаті скандальним дансько-шведським активістом і підхоплені іншими особами, викликали велике обурення у мусульманських країнах і призвели навіть до нападу на посольство Швеції в Іраку. 

Опосередковано вони могли стати причиною того, що виконавець ісламістського теракту у Брюсселі в жовтні 2023 року обрав своєю ціллю саме шведських вболівальників. 

Нещодавно один з паліїв Корану у Швеції через загрозу депортації переїхав до Норвегії.

У сусідній Данії після тривалих дебатів законодавчо заборонили спалювати у громадських місцях релігійні писання, такі як Коран, Біблія чи Тора.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: