Чоловіку колишньої лідерки Шотландії висунули звинувачення у розтраті партійних коштів

Новини — П'ятниця, 19 квітня 2024, 09:33 —

Чоловіку колишньої першої міністерки Шотландії Ніколи Стерджен Пітеру М’юреллу, який раніше був виконавчим директором Шотландської національної партії, у продовження розслідування висунули звинувачення у розтраті партійних коштів. 

Про це повідомляє Reuters, пише "Європейська правда". 

Поліція Шотландії повідомила про висунення звинувачень "59-річному чоловіку у зв'язку з розтратою коштів Шотландської національної партії", прямо не називаючи М’юрелла, але британські ЗМІ переконані, що може йтися лише про нього. 

ВВС повідомляло, що 18 квітня М’юрелла знову брали під варту і допитували, а потім відпустили. 

Реклама:

Розслідування, що триває вже понад 2 роки, стосується можливих зловживань із понад 600 000 фунтами стерлінгів, які партія збирала на кампанію за незалежність Шотландії, оскільки виникли підозри, що їх могли використовувати також на інші потреби. 

У квітні минулого року, невдовзі після того, як Стерджен пішла у відставку та загалом з політики,  її та чоловіка затримували у рамках розслідування, а у їхній домівці у Глазго провели обшук

Нікола Стерджен заперечує будь-які зловживання.

Підтримка SNP останнім часом знижується. Квітневе опитування засвідчило, що у Шотландії вперше з 2014 року перші позиції посідають лейбористи, головна опозиційна партія. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: