Поблизу Гельсінкі сталася стрілянина у школі, є постраждалі

Новини — Вівторок, 2 квітня 2024, 10:33 —

У вівторок вранці в школі фінського міста Вантаа неподалік Гельсінкі сталася стрілянина.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Helsingin Sanomat.

Поліція попрямувала на місце події близько 9:08. Правоохоронці попросили перехожих триматися подалі від цього району, а мешканцям порадили не відчиняти двері невідомим особам.

За даними ситуаційного центру поліції, підозрюваного у стрілянині затримали. Є постраждалі, їхню кількість поки не уточнюють.

Реклама:

За даними газети, о 10:20 ранку на місці події було багато поліції і працівників екстрених служб. Поліція перекрила шкільне подвір'я, тому потрапити туди було неможливо.

У школі навчаються близько 800 учнів та працюють близько 90 осіб. У закладу освіти є два навчальні корпуси: "Лілятеєн" та "Йокіраннан".

За словами очевидця, місце події, схоже, є навчальним корпусом "Йокіраннан", оскільки, за його спостереженнями, вранці там були поліцейські машини і карети швидкої допомоги. Дві "швидкі" та поліцейські авто виїхали з місця події близько десятої години.

Нагадаємо, у лютому п'ятеро людей отримали поранення внаслідок інциденту, що стався у школі в західнонімецькому місті Вупперталь, один підозрюваний був заарештований.

У листопаді у школі в німецькому місті Оффенбург, що в землі Баден-Вюртемберг, розгорнули масштабну поліцейську операцію після стрілянини між учнями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: