У Польщі проходить другий тур місцевих виборів

Новини — Неділя, 21 квітня 2024, 11:07 —

У неділю розпочався другий тур місцевих виборів у Польщі.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Polsat News.

О 7:00 виборчі дільниці відновили роботу в понад 700 гмінах і містах. Мешканці обиратимуть голів гмін, бурмистрів і мерів.

У другому турі місцевих виборів 21 квітня поляки обирають 748 голів гмін, мерів і президентів.

Реклама:

Голосування відбувається, зокрема, у 60 містах, серед яких: Гожув-Велькопольський, Кельце, Краків, Ольштин, Познань, Жешув, Торунь, Вроцлав і Зелена Гура. Створено 11 888 виборчих дільниць.

Завершення голосування заплановано о 21:00, але може бути подовжено внаслідок надзвичайних подій, наприклад, повені, затоплення виборчої дільниці, будівельної чи транспортної катастрофи або необхідності друкувати додаткові бюлетені.

7 квітня у Польщі пройшов перший тур місцевих виборів.

І опозиційна партія "Право і справедливість" ("ПіС"), і політсила прем’єр-міністра Дональда Туска "Громадянська коаліція" ці вибори не виграли, але й не програли.

За результатами остаточного підрахунку голосів, "Право і справедливість" загалом виграла вибори до воєводських сеймиків з результатом 34,27%. Однак партія взяла гору лише в шести воєводствах, раніше вона мала більшість у дев'яти.

Детальніше про перший тур місцевих виборів у Польщі читайте у статті Натяк на реванш: які проблеми уряду Туска показали місцеві вибори у Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: