Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії

Новини — Четвер, 25 квітня 2024, 13:21 —

Президент Франції Емманюель Макрон відстоює свою думку, що з тим, як непрогнозовано поводиться сучасна Росія, західні союзники не мають давати їй розуміння, де їхні "червоні лінії", що він називає "стратегічною двозначністю". 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у великій стратегічній промові про майбутнє Європи в університеті Сорбонни.

Макрон заявив, що війна Росії проти України є ключовою загрозою для безпеки Європи, і для безпеки європейських країн принципово важливо, щоб Росія не перемогла у цій агресивній війні. 

Саме тому, наголосив він, рішення карати Росію санкціями і допомагати Україні було і залишається правильним. 

Реклама:

Макрон також повторив, що вважає правильним "відновлення стратегічної двозначності" після зустрічі частини союзницьких країн, яку збирав у Парижі, і після якої сказав, що не відкидає введення військ союзників на територію України. 

"Ми маємо справу з державою, яка "розв’язала собі руки", яка напала на європейську державу, у якої вже не "спецоперація" і яка не каже більше, де межі її намірів. Чому ми тоді щоранку маємо казати, які усі наші стратегічні обмеження? Якщо ми кажемо, що від того, що відбувається в Україні, залежить наша безпека, (...) то чи мають бути у нас обмеження? Ні", – пояснив свою позицію президент Франції.

У своєму виступі Макрон закликав усвідомити, що "Європа, якою її всі знають – смертна", і подальше її майбутнє залежить від того, які рішення найближчим часом ухвалять або не ухвалять європейські держави та чи зможуть гарантувати свою безпеку й економічну самодостатність. 

"Ера, коли Європа купувала енергоресурси у Росії, виробляла товари у Китаї і делегувала свою безпеку США, добігла кінця", – наголосив президент Франції. 

На його думку, "пробудження" Європи перед новими викликами все ще надто повільне і важливо розуміти, що Сполучені Штати мають власні інтереси й пріоритетом для них буде загроза Китаю. Відтак Європа має брати на себе більшу відповідальність і думати про надійну колективну оборону на рівні континенту. 

Читайте також: Макрон без червоних ліній: що стоїть за ідеєю президента Франції про війська НАТО в Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: