Офіцер Бундесверу, якого судять за шпигунство, пояснив свої дії страхом ядерної війни

Новини — Понеділок, 29 квітня 2024, 18:12 —

Офіцер Бундесверу, який в понеділок постав перед судом за звинуваченнями у шпигунстві на користь Росії, заявив, що пішов на такий крок нібито через страх того, що війна в Україні призведе до ядерної ескалації.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

На суді у Дюссельдорфі 54-річний чоловік визнав, що передавав Росії інформацію військового характеру і сказав, що зробив так через побоювання, що війна в Україні призведе до ядерної ескалації. 

Він стверджує, що сподівався завдяки контактам з російською стороною заздалегідь дізнатися, "коли вибухне", щоб "вчасно убезпечити родину". Офіцер каже, що тепер шкодує про свій вчинок і розуміє, що це була помилка, а на той час був у дуже поганому психологічному стані. 

Реклама:

Думка сконтактувати з російським консульством з’явилася у нього нібито після перегляду відео, "можливо, у TikTok", де він стежив за проросійським та близьким до ультраправої "Альтернативи для Німеччини" блогером. Проте чоловік не зміг впевнено сказати, який це був контент. 

Також стало відомо, що він приблизно у той період захотів стати членом правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини", його заявку на вступ у партію задовольнили у липні 2023 року. 

Офіцера заарештували у Кобленці у 2023 році, у його будинку та на робочому місці були проведені обшуки. Прокуратура висунула звинувачення в березні цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: