Польські фермери планують приїхати під офіси депутатів з соломою та гноєм

Новини — Середа, 3 квітня 2024, 19:16 —

Польські фермери на четвер анонсували чергову акцію протесту і збираються приїхати під офіси польських депутатів Сейму та сенаторів.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

Акцію протесту планують на 4 квітня з 10 до 14 години. Цього разу протестувальники вирішили утриматися від перекриття доріг, натомість вирушать до офісів членів Сейму і Сенату Польщі, передусім тих, які виступали на підтримку "Європейського зеленого курсу".

Учасники нібито планують привезти з собою солому та гній. 

Реклама:

Нагадаємо, група польських фермерів провела ніч на середу у будівлі Міністерства сільського господарства, заявивши, що невдоволені переговорами з профільним міністром і хочуть зустрічі з прем’єром Дональдом Туском.

Віцепрем’єр Владислав Косіняк-Камиш зі свого боку заявив, що уряд вже відреагував на більшість вимог протестувальників стосовно "Європейського зеленого курсу", а ембарго на імпорт низки видів агропродукції з України зберігається, як і посилений контроль на кордоні. 

Заступник міністра сільського господарства Стефан Краєвський заявив, що не вважає випадковим співпадінням, що чергові акції проходять за лічені дні до місцевих виборів, які пройдуть 7 квітня (детальніше про них – у статті "Туск проти Качинського, серія друга").

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: