Білий дім: Україна вже отримує зброю з нового пакета допомоги США

Новини — Вівторок, 30 квітня 2024, 07:39 —

В адміністрації президента Сполучених Штатів заявили, що Україна вже отримує зброю з нового пакета допомоги, який США оголосили минулого тижня після його ухвалення Конгресом.

Як повідомляє "Європейська правда", по це під час брифінгу заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

За словами представниці адміністрації президента США, вона хоче бути "обережною" в цьому питанні, адже йдеться про питання оперативної безпеки.

"Допомога в Україну йде. Наразі вони отримують цю безпекову підтримку", – зазначила Жан-П’єр.

Реклама:

Вона висловила сподівання, що це озброєння допоможе українським збройним силам на лінії фронту, щоб вони зуміли себе захистити.

Минулого тижня після 21-го засідання у форматі "Рамштайн" очільник Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що США виділяють 6 млрд доларів на військову допомогу Україні у межах механізму USAI.

Програма USAI передбачає, що уряд США укладає контракти з американськими оборонними компаніями на виробництво нового озброєння для України, а не поставляє обладнання зі своїх складів.

Перед цим радник американського президента з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Україна отримала далекобійні ракети ATACMS і їхні поставки триватимуть і в майбутньому.

Це стало можливим після того, як президент США Джо Байден 24 квітня підписав ухвалений Конгресом пакет законодавства, який передбачає виділення майже 61 млрд доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні, а також допомогу іншим союзникам США.

Читайте також: Обережні Штати Америки. Які проблеми у підтримці України не знімає рішення Конгресу США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: