Білий дім прокоментував часткове виведення Ізраїлем військ у Газі

Новини — Понеділок, 8 квітня 2024, 08:59 —

В адміністрації президента США заявили, що скорочення чисельності ізраїльських військ у південній частині сектору Гази пов'язане з необхідністю відпочинку та переозброєння.

Як пише "Європейська правда", про це в інтерв'ю ABC News заявив координатор зі стратегічної комунікації Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Reuters.

За його словами, це не обов'язково свідчить про нові операції в Газі з боку Єврейської держави.

"Наскільки ми розуміємо, а також виходячи з їхніх публічних заяв, мова йде лише про відпочинок та переоснащення цих військ", – зазначив Кірбі.

Реклама:

У неділю Ізраїль заявив, що вивів військових з південної частини Гази, залишивши там лише одну бригаду.

Водночас Єрусалим та терористичне угруповання ХАМАС відправили своїх представників до Єгипту для нових переговорів про можливе припинення вогню в шестимісячному конфлікті.

Раніше глава Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала бойовиків ХАМАС негайно відпустити захоплених в Ізраїлі заручників та скласти зброю.

Тим часом міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон у неділю закликав Ізраїль дотримуватися міжнародного гуманітарного права після ізраїльського удару по конвою з гуманітарною допомогою, в результаті якого загинули сім людей.

Держсекретар США Ентоні Блінкен раніше попередив Ізраїль, що гуманітарна допомога для цивільного населення Гази повинна надаватися стабільно і безперебійно.

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з прем’єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу попередив його, що подальша політика Штатів щодо сектора Гази залежатиме від того, що Ізраїль буде робити для запобігання жертв серед цивільних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: