У Берліні на акціях до 9 травня затримали 10 осіб

Новини — П'ятниця, 10 травня 2024, 12:19 —

Кілька сотень людей прийшли до радянських меморіалів у Тіргартені та Трептов-парку в столиці Німеччини Берліні на акції до 9 травня.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Bild.

Поліція, яка перевіряла відвідувачів на входах на наявність забороненої символіки та предметів, зокрема російської символіки, арештувала 10 осіб.

Через Берлін до меморіалу Трептов-парку проїхала група пропутінських байкерів "Нічні вовки", яку зустріла поліція.

Реклама:

Правоохоронці обшукали кожного учасника групи, після чого провели її окремо від інших відвідувачів до радянського меморіалу, де байкери поклали вінок з червоних гвоздик та позували зі своїми плакатами.

За даними Bild, деякі відвідувачі змогли пронести на територію меморіалу георгіївські стрічки. Крім того, дехто з них ображав поліціянтів.

Останній генеральний секретар Соціалістичної єдиної партії Німеччини у НДР Еґон Кренц також прийшов до меморіалу.

Раніше влада німецької столиці Берліна цьогоріч заборонила російські прапори, військову форму, плакати з літерами V або Z та інші символи і знаки, які можуть бути використані для прославляння агресії РФ, під час заходів до 9 травня.

Напередодні у Латвії протягом дня 9 травня Держполіція затримала шість осіб, почала кілька адміністративних і один кримінальний процес.

Перед цим в естонському місті Нарва правоохоронці затримали чоловіка, який начепив георгіївську стрічку.

Нагадаємо, на стіні Нарвського замку, що розташований на естонсько-російському кордоні, 9 травня повісили плакат із написом "Putin war criminal" ("Путін – воєнний злочинець").

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: