Топпосадовець ЄС висловив "щирі співчуття" через загибель президента Ірану

Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 09:56 —

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив у понеділок вранці, що "ЄС висловлює щирі співчуття" у зв'язку із загибеллю президента та міністра закордонних справ Ірану.

Про це Мішель написав у соцмережі Х (Twitter), пише "Європейська правда".

Повідомлення Мішеля з’явилось після того, як іранські державні ЗМІ підтвердили, що президент Ірану і міністр закордонних справ країни загинули в результаті аварії вертольота 19 травня.

"ЄС висловлює щирі співчуття у зв'язку із загибеллю президента Раїсі та міністра закордонних справ Абдоллахіана, а також інших членів їхньої делегації та екіпажу в аварії вертольота. Наші думки з родинами загиблих", – написав Мішель.

Реклама:

Раніше голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман висловила нерозуміння і обуренням використанням хештегу "солідарність ЄС" єврокомісаром з кризового управління в дописі щодо аварії гелікоптера з президентом Ірану.

Напередодні  Мішель заявляв, що європосадовці "пильно стежать" за новинами про "аварійну посадку" гелікоптера з двома топпосадовцями Ірану.

Іран підтримує Росію у її загарбницькій війні проти України, надаючи, серед іншого, безпілотники-камікадзе, якими РФ проводить щоденні повітряні атаки.

Іранські посадовці перебувають у санкційних списках держав Заходу за надання військової підтримки РФ, а також – за придушення насильницьких протестів та порушення верховенства права в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: