Британська розвідка: У Росії проблеми через дефіцит робочої сили

Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 12:37 —

Росія відчуває дефіцит робочої сили, який стає значною проблемою в деяких секторах. 

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у щоденному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну.

Британські оглядачі наводять оцінку російського видання "Известия", за якою у 2023 році в Росії не вистачало 4,8 мільйона працівників. Зокрема, російська транспортно-логістична галузь не змогла заповнити 25% вакансій водіїв вантажівок протягом минулого року.

Дефіцит робочої сили принаймні частково спричинений війною Росії в Україні, яка призвела до мобілізації частини працездатного населення та еміграції деяких кваліфікованих фахівців.

Реклама:

Нещодавно дефіцит робочої сили посилився через обмеження на працевлаштування мігрантів, запроваджені після терористичного акту ІДІЛ-К під Москвою 22 березня 2024 року.

Внаслідок дефіциту робочої сили група російських парламентарів розглядає можливість внесення поправок до російського трудового кодексу.

Якщо вони будуть прийняті, це означатиме, що держава зможе переміщати працівників з місць, де їх надмір, туди, де не вистачає робочої сили. 

Переміщення буде тимчасовим, і працівники будуть переводитися лише за їхньою згодою. Однак, хоча це і не є примусовим, це потенційний крок до мобілізації робочої сили, йдеться в огляді.

Раніше британська розвідка розповідала, що через мобілізацію та призов до армії у необоронних галузях Росії посилився дефіцит працівників, особливо відчутний він у ІТ-сфері.

Торік у вересні у річницю підписання Владіміром Путіним указу про часткову мобілізацію у Міноборони Британії визначили проблеми, з якими зіткнулася російська армія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: