Довкола Парижа у вівторок очікують перебої з залізничним рухом через страйк

Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 15:39 —

У столичному регіоні Франції у вівторок прогнозують перебої з рухом приміських поїздів і трамваїв через запланований страйк, що може зачепити також аеропорти.

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда".

Профспілки планують страйк на 21 травня у регіоні Іль-де-Франс. Протест вплине на курсування регіональних електричок, приміських поїздів і трамваїв, за обслуговування яких відповідає SNCF.

Страйк частково вплине і на рух на окремих гілках у сусідніх регіонах. 

Реклама:

Залізничники своїм протестом хочуть створити тиск на адміністрацію SNCF перед запланованими переговорами щодо надбавок та премій за роботу у період Олімпійських ігор. У профспілці Sud-Rail кажуть, що наразі розглядається доплата у розмірі 50 євро за робочий день без вирахування податків,  що, на їхню думку, надто мало.  

Про страйк цього ж дня задумуються і в аеропорту Шарля де Голля та аеропорту Орлі, але їхні масштаби не мають вплинути на роботу летовищ. Серед вимог працівників цієї галузі, поруч з іншими, також буде питання доплат тим, хто буде працювати у період Олімпійський і Паралімпійських ігор.

Під час останнього великого страйку авіадиспетчерів у французьких аеропортах скасували більш ніж половину рейсів. 

Вимога премій за роботу у період Олімпійських ігор озвучувалася і пожежниками-рятувальниками – після того, як таку винагороду передбачили для поліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: