На півночі й у центрі Польщі триває гроза із сильними зливами та градом

фото
Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 16:41 —

У північній та центральній Польщі 20 травня тривають грози із сильними зливами та градом, унаслідок чого влада оголосила попередження для місцевих мешканців.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в публікації RMF FM.

Польський Інститут метеорології та водного господарства вдень у понеділок оприлюднив попередження про грозу з градом для кількох воєводств.

"Для районів у Великопольському, Куявсько-Поморському та Любуському воєводствах підвищено рівень небезпеки. Прогнозуються грози з сильними опадами до 80 мм, поривами вітру до 70 км/год і градом", – повідомив інститут.

Реклама:

Лише в місті Гнезно, що у Великопольському воєводстві, та околицях рятувальники отримали близько 200 викликів у зв'язку зі стихією. Переважна більшість стосуються відкачування води із затоплених підвалів, квартир і комерційних приміщень.

Речник Головної пожежної охорони Польщі Кароль Кежковський в розмові з RMF FM закликав громадян перевіряти прогноз погоди в їхньому регіоні та бути обережними.

"Якщо ми побачимо чорну хмару, сильний, поривчастий вітер і дощ – це сигнал для нас, щоб якнайшвидше сховатися в будівлі", – застеріг він.

Град напередодні випав у Люблінському воєводстві. Місцеві фермери вже заявили про значні збитки – багато фруктових садів були сильно пошкоджені.

А в місті Саарбрюкен на заході Німеччини жінка отримала поранення під час рятувальної операції через повінь, від яких згодом померла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: