США закличуть ЄС знайти спільне рішення щодо заморожених активів РФ на користь України

Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 19:56 —

Міністр фінансів Сполучених Штатів Джанет Єллен закличе європейських союзників діяти разом зі США, щоб знайти спосіб використати заморожені російські активи на суму близько 280 млрд доларів, щоб вони могли надати стійку фінансову підтримку Україні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Bloomberg, цитуючи уривки її промови про трансатлантичний союз, яку вона виголосить у вівторок у німецькому Франкфурті-на-Майні.

Протягом останніх кількох місяців США наполягають на тому, щоб використати заморожені активи РФ для допомоги Україні. Варіанти того, як це зробити, варіювалися від прямої конфіскації активів та передачі грошей Україні, до випуску боргових зобов'язань під заставу цих активів або їхнє використання для забезпечення певної форми позики.

"Життєво важливо й терміново, щоб ми спільно знайшли спосіб використати заморожені російські суверенні активи на користь України", – скаже Єллен.

Реклама:

За її словами, також дуже важливо, щоб Україні забезпечили підтримкою, необхідною для її збройних сил, фінансування критичної інфраструктури та відновлення в середньостроковій й довгостроковій перспективі.

Крім того, Єллен закличе до посилення режиму санкцій проти Росії шляхом боротьби з ухиленням від них.

Раніше повідомляли, що міністри фінансів "Групи семи" цього тижня в Стрезі, на півночі Італії обговорять законність використання 270 млрд євро заморожених державних активів РФ як забезпечення надання Україні додаткового кредиту в розмірі 30 млрд євро.

Нагадаємо, міністр юстиції України Денис Малюська вважає очікувані 3 мільярди євро щорічних надходжень від заморожених російських активів, які Європейський Союз передаватиме Києву, недостатнім для покриття його потреб.

Читайте також: Формула конфіскації: за яким принципом прибуток від активів РФ піде на потреби України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: