Топгенерал США: Ми поки не плануємо відправляти військових інструкторів в Україну

Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 20:17 —

Сполучені Штати наразі не збираються направляти своїх інструкторів в Україну для тренування українських військових.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн").

За його словами, якщо до широкомасштабного вторгнення РФ військові інструктори зі США перебували в Україні, то "зараз це не так".

"Після закінчення війни я підозрюю, що в нас буде можливість це зробити, але наразі в США немає планів повертати військових інструкторів до України", – зазначив він.

Реклама:

Раніше прем'єрка Естонії Кая Каллас заявила, що деякі держави вже направили своїх інструкторів в Україну для тренування українських військових.

Каллас ще раз висловила переконання, що не бачить ризику прямого конфлікту з Росією, якщо союзники допомагатимуть Києву тренувати українських солдатів на території України.

Ще в березні міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський натякав, що деяка кількість західних військових вже присутні на території України, і це фактично не є таємницею.

Американське видання Breaking Defense повідомляло, що уряд Естонії серйозно обговорює можливість відправки солдатів в Україну.

Пізніше міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що ідея відправки солдатів в Україну не знайшла розвитку – ні в Естонії, ні на рівні Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: