Німеччина відкликала посла з Росії для консультацій

Новини — Понеділок, 6 травня 2024, 15:11 —

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади.

Про це заявив у понеділок речник міністерства закордонних справ Німеччини, його заяву наводить агентство Reuters, пише "Європейська правда".

Німецький посол Александер Граф Ламбсдорф залишатиметься в Берліні протягом тижня, а потім повернеться до Москви, зазначив речник.

"Міністерка закордонних справ відкликала посла Графа Ламбсдорфа в Берлін для консультацій", – повідомив речник. 

Реклама:

Це відбулось після того, як Берлін звинуватив у кібератаках групу хакерів APT28, яка пов'язана з російською військовою розвідкою.

Звинувачення Берліна пролунали на тлі підвищеної тривоги в Європі через російських хакерів і шпигунів, які активізувались після повномасштабного вторгнення Росії в Україну та напередодні виборів до Європарламенту.

У Берліні заявили, що атаки, які почалися два роки тому, були спрямовані проти керівної Соціал-демократичної партії Німеччини, а також компаній у логістиці, обороні, аерокосмічному та ІТ-секторах. 

За даними влади Німеччини, група APT28, також відома як Fancy Bear, скористалася уразливістю в Microsoft Outlook, щоб зламати облікові записи електронної пошти.

У п’ятницю 3 травня ЄС виступив із засудженням зловмисної кіберкампанії Росії проти Німеччини та Чехії.

У НАТО також висловили солідарність з Німеччиною та Чехією у зв’язку з кібератаками, здійсненими російською групою хакерів, та готові розглянути скоординовану відповідь на загрозу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: