Прем'єр Вірменії не приїде на "інавгурацію" Путіна

Новини — Понеділок, 6 травня 2024, 17:01 —

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян не братиме участі у церемонії "інавгурації" російського правителя Владіміра Путіна після так званих "перевиборів". 

Як пише "Європейська правда", про це у розмові з журналістами заявив спікер вірменського парламенту Ален Симонян, повідомляє News.am.

На запитання про те, чи відвідає прем'єр Вірменії Москву для участі в церемонії, він відповів негативно.

"Але я вважаю, що ми повинні брати участь у засіданні ЄАЕС як країна, що головує", – додав Симонян.

Реклама:

Сам Пашинян днями заявив, що обговорюється його участь у сесії Євразійського економічного союзу, але залишив без відповіді питання про "інавгурацію" Путіна.

Раніше Чехія та Естонія, а також Латвія підтвердили, що їхні представники не будуть відвідувати так звану інавгурацію Владіміра Путіна 7 травня.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель виступає проти присутності представників Євросоюзу на церемонії "інавгурації" кремлівського правителя.

У МЗС України заявили, що не бачать підстав для визнання глави Кремля Владіміра Путіна демократично обраним і легітимним президентом Росії.

Після фальсифікованих "виборів" у Росії Путін втратив легітимність як президент цієї держави, тож "Європейська правда" більше не вживає термін "президент" щодо цієї особи. Тут ми обґрунтовуємо та пояснюємо важливість цієї зміни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: