ЗМІ дізналися, які шість країн ЄС будуть присутні на інавгурації Путіна

Виправлено
Новини — Вівторок, 7 травня 2024, 10:09 —

"Радіо Свобода" опублікувало перелік з шести країн-членів ЄС, чиї дипломати прийдуть на інавгурацію правителя Росії Владіміра Путіна, а одна країна передумала в останній момент. 

Про це повідомляє "Європейська правда". 

Згідно з цим переліком, на інавгурацію Путіна прийдуть дипломати Франції, Греції, Кіпру, Мальти, Угорщини та Словаччини. 

За даними "Радіо Свобода" у дипломатичних колах ЄС, станом на вечір, 6 травня, намір відправити свого представника на захід мала також Бельгія. Втім вранці у вівторок стало відомо, що країна все ж не буде брати участь у церемонії. (У зв'язку зі змінами у першоджерелі з новини прибрано згадку МЗС Бельгії, інформація про відмову Бельгії є неофіційною. – ред.). 

Реклама:

Агентство Reuters увечері 6 травня повідомляло, що на інавгурації Путіна планують бути присутніми сім країн, у тому числі Франція на рівні посла. 

Нагадаємо, в МЗС України заявили, що не бачать підстав для визнання глави Кремля Владіміра Путіна демократично обраним і легітимним президентом Росії.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель виступає проти присутності представників Євросоюзу на церемонії "інавгурації" кремлівського правителя. Низка держав ЄС оголосили, що не будуть присутні.

Після фальсифікованих "виборів" у Росії Путін втратив легітимність як президент цієї держави, тож "Європейська правда" більше не вживає термін "президент" щодо цієї особи. Тут ми обґрунтовуємо та пояснюємо важливість цієї зміни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: