Україна у річницю агресії РФ проти Грузії: Російський імперіалізм лишається незмінним

Новини — Середа, 7 серпня 2024, 13:18 —

Міністерство закордонних справ України опублікувало заяву з нагоди 16-ї річниці російської агресії проти Грузії, в якій наголосило на незмінності кремлівської політики імперіалізму на Південному Кавказі, у Центральній Азії та в Європі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву МЗС.

У відомстві зазначили, що російська окупація Абхазії і Цхінвальського регіону фактично перетворила на сіру зону ці грузинські території.

Попри те, що бої зупинились у серпні 2008 року, Росія продовжила повзучу анексію грузинської території, тиск, пропаганду, та інші гібридні методи втручання, наголосили у МЗС.

Реклама:

"Російський імперіалізм на Південному Кавказі, у Центральній Азії та в Європі залишається незмінним протягом століть і полягає у глибоко вкоріненому шовінізмі та зневазі до інших народів, міжнародного права, міжнародно визнаних кордонів, прагненні відновити імперське домінування", – йдеться у заяві.

Україна наполягає, що Росія має вивести свої війська з суверенної території Грузії відповідно до угоди про припинення вогню від 2008 року та скасувати визнання грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії так званими "незалежними державами".

Росія ввела свої війська на територію Грузії 7 серпня 2008 року. За підсумками війни Грузія втратила контроль над Абхазією та Південною Осетією. 26 серпня 2008 року Росія визнала "незалежність" регіонів.

Детальніше про події російсько-грузинської війни читайте у статті, яку "ЄвроПравда" підготувала до десятої річниці: 10 років після війни з Росією. Чого досягла та на що сподівається Грузія. Також дивіться тогорічний влог "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: