Словаччина посилила охорону громадських місць після замаху на Фіцо

Фото
Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 19:24 —

Словацька поліція продовжує посилені заходи після замаху на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, який відбувся 15 травня.

Як пише "Європейська правда", про це у Facebook повідомила поліція Словаччини.

За словами відомства, правоохоронці посилили патрулювання навколо шкіл та інших "обраних" об'єктів, таких як торгові центри, місця з підвищеним рухом людей, а також лікарень, офісів, редакцій ЗМІ та телевізійних станцій.

Реклама:

Крім того, зазначила поліція, посилюють охорону політичних діячів та "інших осіб" на основі аналізу інформації, наявної в розпорядженні правоохоронців, яку вони "постійно отримують у співпраці з іншими департаментами поліції та партнерськими службами, як вітчизняними, так і іноземними".

"Ми систематично розробляємо та впроваджуємо заходи на основі аналізу ризиків для безпеки, які ми постійно переглядаємо в оперативному режимі", – йдеться в пресрелізі.

Відомство зауважило, що до заходів залучаються як поліціянти у формі, так і без неї.

Раніше повідомляли, що зустріч президентки Словаччини Зузани Чапутової та її наступника Петера Пеллегріні з лідерами парламентських політичних партій, яку планували на вівторок, перенесли на невизначений час.

Нагадаємо, Чапутова і Пеллегріні повідомили про наміри запросити політиків на обговорення у своєму спільному зверненні до громадян наступного дня після замаху на Фіцо. Тоді ж вони закликали усіх пом’якшити риторику, щоб заспокоїти ситуацію у суспільстві.

Кілька політичних партій у Словаччині погодилися підтримати заклик обраного президента призупинити кампанію перед європейськими виборами задля зниження поляризації у суспільстві.

Вдень 20 травня медики заявили про покращення стану пораненого прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: