17 квітня 2019

Статті
Санкції та передвиборча підтримка: чого досяг Порошенко у відносинах з ЄС у 2019 році
У той час як більшість партнерів України під час президентської кампанії намагалися бути рівновіддаленими, Євросоюз став винятком із цього правила.
Колонки
Санкції в законі: чому Україна погодилася з тим, що програла Росії в СОТ
Ключовою причиною, яка змусила Україну відмовитися від апеляції, була реакція Заходу. Перспектива уточнення такого резонансного рішення СОТ виявилася потенційно небезпечною і для США, і для ЄС.
Законодавчий спам: чому в Ради не доходять руки до справді важливих ініціатив
У Верховній раді вже лежать важким спамом понад 10 тисяч законопроектів. Як результат, більшість із проєвропейських законів чекають розгляду в середньому по два роки.
Новини
20:41
Британія першою в світі перевірятиме вік глядачів порносайтів
Велика Британія стане першою країною в світі, яка запровадить обов’язкову перевірку віку відвідувачів порнографічних сайтів.
20:10
Британська євродепутат закликала РФ звільнити Сущенка та інших політв’язнів
Депутат Європейського парламенту від Великої Британії Джулі Уорд приєдналася до закликів міжнародної спільноти до Росії звільнити усіх українських політв’язнів, зокрема, журналіста Романа Сущенка.
19:38
В уряді Угорщини у трагедії Нотр-Даму звинуватили антицерковну політику Франції
Заступник прем'єр-міністра Угорщини заявив, що пожежа в соборі Нотр-Дам де Парі є трагічним символом "апокаліптичної втрати цінностей, яку ми спостерігаємо в західному світі".
19:08
Європарламент підтримав продовження науково-технічної співпраці з РФ
Європейський парламент проголосував за необхідність продовження співпраці у науковій та технічній сфері з Російською Федерацією.
19:06
Сенат Румунії схвалив законопроект, який може закрити низку корупційних топ-справ
Сенат Румунії 17 квітня схвалив зміни до кримінального кодексу, які можуть призвести до закриття низки поточних розслідувань корупції на високому рівні.
18:22
Союз "росіян" і "русофобів": Ратас отримав мандат на формування уряду Естонії
Лідер Центристської партії Естонії Юрі Ратас 17 квітня заручився підтримкою парламенту для формування уряду. Його підтримали 55 депутатів, проти проголосували 44.
18:10
У тендерах щодо інформкампаній про ЄС і НАТО змінюють переможців
У рамках тендерів на проведення в Україні інформаційних кампаній щодо успішного досвіду впровадження європейських стандартів та взаємодії України з НАТО змінюють переможців.
17:55
Сальвіні увійшов до 100 найвпливовіших людей світу за версією Time
Заступник прем'єр-міністра Італії та міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні увійшов до нового списку 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Time.
17:40
У ЄС заборонять подвійні стандарти якості продуктів
У середу Європейський парламент схвалив зміну правил захисту прав споживачів у ЄС, спрямовану на вирішення проблеми подвійних стандартів якості продуктів.
17:27
Іспанська поліція попередила атаку джихадиста в Севільї
Антитеррористична поліція Іспанії зірвала заплановану атаку в Севільї і заарештувала підозрюваного джихадиста у Марокко.
17:20
Уряд схвалив законопроект про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю Україна-Ізраїль
Кабінет міністрів України 17 квітня схвалив розроблений законопроект та розпорядження, якими пропонується ратифікувати Угоду про вільну торгівлю між урядами України та Ізраїлю. Відповідні документи невдовзі передадуть до парламенту.
17:03
У Меркель поки не знають, коли може відбутися "нормандська" зустріч
У Берліні наразі не знають, коли й де може відбутися нова зустріч на вищому рівні у "нормандському" форматі.
17:03
В Іспанії напередодні виборів соціалісти обіцяють заборонити проституцію
Іспанські соціалісти напередодні виборів 28 квітня обіцяють заборонити проституцію, намагаючись отримати підтримку жінок-виборців.
16:23
Партія Brexit – абсолютний лідер в Британії перед виборами до Європарламенту
У Британії партія Brexit євроскептика Найджела Фараджа випереджає лейбористів та консерваторів перед виборами до Європейського парламенту наступного
16:22
Вибори в Стамбулі: мандат мера отримує опозиціонер
Кандидат від Республіканської Народної партії Туреччини (CHP) Екрем Імамоглу отримає в середу офіційний мандат Стамбульської столичної міської ради.
16:05
Дебати в Іспанії пройдуть без лідера ультраправих
Лідер Соціалістичної партії Іспанії та нинішній прем'єр-міністр Педро Санчес погодився на теледебати одночасно з кандидатами від трьох інших провідних партій.
15:52
Deutsche Bank загрожують штрафи за відмивання російських грошей - ЗМІ
Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank AG очікує штрафів, судових позовів та ймовірного переслідування вищого керівництва за його роль у схемі відмивання коштів російських клієнтів на суму до $20 млрд.
15:52
В Італії двох студентів оштрафували на 13,5 млн євро за пожежу через барбекю
В Італії двох студентів, що були на барбекю у горах італійського регіону Комо, звинуватили у лісовій пожежі та зобов'язали виплатити 13,5 млн євро.
15:20
Уряд Литви запропонував парламенту ввести квоти на заробітчан
Уряд Литви 17 квітня запропонував парламенту запровадити квоти на мешканців третіх країн, які приїжджають в країну на заробітки.
15:00
На відновлення Нотр-Даму зібрали майже $1 мільярд
Близько 1 мільярда доларів вже зібрано звичайними парафіянами і магнатами по всьому світу на відновлення зруйнованого пожежею Собору Паризької Богоматері.
14:53
Франція організує міжнародний конкурс на відтворення шпилю Нотр-Даму
Франція започаткує міжнародний конкурс з метою відтворення шпиля Собору Паризької Богоматері, який обвалився під час руйнівної пожежі 15 квітня.
14:53
Санду: депутати Додона без Москви нічого не вирішують
Лідер молдовської партії "Дія і солідарність" (PAS) Майя Санду вважає, що часті поїздки соціалістів в Москву демонструють нездатність ПСРМ ухвалювати самостійні рішення.
14:38
Україна вийшла з угоди в рамках СНД щодо стандартизації озброєння
Кабінет міністрів України 17 квітня припинив для України дію Угоди, спрямованої на зміцнення і розвиток співпраці між державами СНД у галузі стандартизації озброєння і військової техніки.
14:25
Санкції в обмін на сирійців: стало відомо, як у ЄС ухвалили покарання РФ за Азов
Процес ухвалення рішення про санкції проти вісьмох росіян за агресію в районі Азовського моря був непростим через спротив Фінляндії і Італії, однак його вдалося подолати.
14:08
Сербія почала будувати ділянку газопроводу "Турецький потік"
Сербія розпочала будівництво ділянки трубопроводу "Турецький потік" для транспортування російського природного газу до Європи.
14:03
Парламент Нідерландів просить призупинити безвіз для албанців
Депутати мотивували таке рішення тим, що тільки так можна боротися з кримінальними албанськими бандами.
13:56
Заарештували підозрюваного у розміщенні гранати на площі в Копенгагені
19-річного юнака ув'язнили на 27 днів за підозрою в тому, що він залишив діючу ручну гранату на площі в районі Копенгагена, де мешкає велика кількість іммігрантів.
13:37
Португальські АЗС залишилися без пального на тлі страйку водіїв вантажівок
Запаси палива на автозаправних станціях по всій Португалії вичерпуються на тлі страйку водіїв через зарплату та умови праці.
13:25
В Італії арештували двох ймовірних терористів
В Італії арештували 25-річного жителя Палермо та 18-річного марокканця, підозрюваних у підготовці терактів від імені "Ісламської держави".
12:56
У Польщі вже понад 185 тис. громадян України мають посвідки на проживання
У першому кварталі 2019 року число іноземців з дійсними посвідками на проживання у Польщі збільшилося на 11 тисяч осіб.
12:38
Європол: мафія більше загрожує безпеці ЄС, ніж тероризм або міграція
Найбільшими гравцями в злочинному світі є італійські мафіозні угруповання, албанські і східноєвропейські групи, а також мотоциклетні банди.
12:28
На сайті уряду Франції відкрито збір пожертв на відбудову Нотр-Даму
На сайті французького уряду з’явився розділ, в якому можна зробити пожертву на відбудову Собору Паризької Богоматері після руйнівної пожежі 15 квітня.
12:00
Польські ВПС відновлюють польоти МіГ-29 після катастрофи у березні
Польське військо планує відновити експлуатацію винищувачів МіГ-29 попри те, що причиною катастрофи одного з таких літаків у березні був механічний знос двигуна.
11:21
Пожежники врятували Нотр-Дам за півгодини до можливого руйнування
Собор Паризької Богоматері був в 30 хвилинах від руйнування, але завдяки діям 20 пожежних вдалося завадити вогню зруйнувати дзвіниці собору.
10:46
Британія підготувала заміну санкціям ЄС проти РФ після Brexit
Уряд Великої Британії підготував регламент щодо санкцій проти Росії, який набуде чинності після того, як країна вийде зі складу Європейського союзу.
10:37
Сальвіні впевнений у присутності терористів у човнах з мігрантами з Лівії
Італійський міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні вважає, що хаос в Лівії після наступу генерала Халіфи Хафтара збільшив ризик присутності терористів на кораблях мігрантів, що прямують в Італію.
10:04
Парламент Греції обговорить відновлення вимоги репарацій від Німеччини
Грецький парламент повернеться в середу до питання про вимогу військових репарацій від Німеччини.
10:02
Поліція Лондона затримала 290 учасників кліматичних протестів
Поліція Лондона затримали 290 осіб за два протестів проти зміни клімату, які другий день тривають у британській столиці.
09:34
За десять днів до виборів в Іспанії соціалісти лідирують, але більшості не мають
Іспанська соціалістична робітнича партія утримує лідерство напередодні дострокових парламентських виборів 28 квітня,  однак поки не може розраховувати на парламентську більшість.
09:29
інфографікаНімеччина та Італія - найбільші виробники шоколаду в ЄС
В Євросоюзі у 2017 році було вироблено близько 4 мільйонів тонн шоколаду на суму 18,3 млрд євро.
09:02
фото, відеоПожежа в Нотр-Дамі: як виглядає зсередини обгорілий собор
Кам'яна частина собору вціліла, також вдалося врятувати найцінніші реліквії. На фотографіях можна побачити, що вівтар у нефі і хрест на ньому залишилися цілими.
08:21
В РФ заявили, що Україна не мала права скаржитися у морський трибунал ООН
У Росії заявили, що Міжнародний трибунал з морського права не володіє юрисдикцією для розгляду справи про захоплення українських моряків у Керченській протоці.
08:03
Макрон хоче відновити Собор Паризької Богоматері за п'ять років
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що хоче його відновити Собор Паризької Богоматері до того часу, коли в Парижі відбудуться літні Олімпійські ігри 2024 року.
07:43
Причиною пожежі в Нотр-Дамі могло стати коротке замикання
Причиною пожежі в Соборі Паризької Богоматері могло стати коротке замикання у частині будівлі, яка перебувала на реконструкції.