Зеленський підтвердив переговори з партнерами щодо ударів їхньою зброєю по Росії

Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 21:16 —

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що Україна веде переговори з міжнародними партнерами про можливість завдавати ударів їхньою зброєю по цілях на території Росії.

Це він сказав в інтерв’ю Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Як пише агентство, Зеленський в інтерв’ю повідомив, що Київ веде переговори з міжнародними партнерами про використання їхньої зброї для ударів по російській військовій техніці на кордоні і вглиб території Росії.

"Поки що нічого позитивного немає", – цитує його Reuters.

Реклама:
Є країни, які надали ЗСУ західну зброю без заборони бити по Росії. Повне інтерв’ю глави МЗС Латвії

У матеріалі не уточнюється, чи говорив Зеленський про конкретних партнерів, із ким Україна веде відповідні переговори.

Минулими вихідними видання The Wall Street Journal повідомило, що Україна звернулася до адміністрації Байдена з проханням допомогти визначити цілі в Росії, по яких Київ міг би завдати удари власною зброєю, та окремо попросила зняти обмеження на використання наданої США зброї проти військових об'єктів на території РФ.

Колишня заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд також вважає, що Київ має право уражати військові цілі на російській території й Вашингтон із союзниками має в цьому допомогти.

Водночас очільник Пентагону Ллойд Остін нещодавно висловив очікування, що Київ застосовуватиме надане йому озброєння по цілях в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: