25 березня 2019

Статті
Тріумф Трампа, перемога Росії і "допомога" Луценка: яка небезпека прихована в новинах зі США
Для Трампа це – перемога. Але для України головне – те, що у цій історії з'явилася українська складова, здатна суттєво зашкодити нашій державі.
Від ЄС до ядерної зброї: зовнішня політика Зеленського, Порошенка, Тимошенко і Гриценка
Ми зібрали відповіді найрейтинговіших кандидатів на запитання про ЄС, НАТО, росагресію тощо. Цей текст додасть ґрунту для рішення про те, хто з них є кращим вибором особисто для вас – та для України.
Новини
20:44
Конституційний суд Польщі схвалив критиковану ЄС норму про обрання суддів
Конституційний суд Польщі постановив, що запроваджені урядом суперечливі норми, які дозволяють законодавцям обирати 15 з 25 членів Національної Ради правосуддя, відповідають конституції.
20:05
Спецпосланець уряду Німеччини: інвесторів від України відлякує не лише війна
Багато великих західних компаній "сахаються" вкладати гроші в Україну через війну на Донбасі, правову незахищеність та брак реформ.
19:30
Петиція з вимогою скасувати Brexit набрала понад 5 мільйонів підписів
Петиція з вимогою скасувати вихід Британії з ЄС, розміщена на британському урядовому сайті, набрала понад 5,5 мільйона підписів.
19:14
Франція та Німеччина заснували спільну парламентську асамблею
25 березня у Парижі почала свій перший саміт нова французько-німецька парламентська асамблея. Надалі орган збиратиметься раз на два роки.
18:54
Мей прагне провести третє голосування за Brexit-угоду цього тижня
Британський прем'єр-міністр Тереза Мей визнала, що парламент втретє відхилить її угоду з ЄС про Brexit у разі винесення на голосування. Утім, Мей досі сподівається змінити думку депутатів і затвердити угоду.
18:46
США офіційно визнали Голанські висоти частиною Ізраїлю
Президент США Дональд Трамп підписав документ про визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами.
18:24
У ВР зареєстрували проект про "промисловий безвіз" замість проваленого в лютому
У Верховній раді зареєстрували законопроект на заміну проваленому наприкінці лютого проекту, ухвалення якого є умовою ЄС для початку офіційної процедури оцінки готовності України до укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (АСАА).
18:16
У Британії спростували інформацію про антикорупційне розслідування проти Порошенка
Британській Офіс із розслідувань шахрайств заявляє, що не проводить розслідувань стосовно президента України Петра Порошенка.
18:10
відеоУ Фінляндії розслідують напад "солдата Одіна" на міністра закордонних справ
Фінська поліція розслідує напад на міністра закордонних справ Тімо Сойні за статтею "Спроба нанесення тілесних ушкоджень". Зловмисникові 1967 року народження також інкримінують опір представникам влади.
17:42
Помпео закликав РФ припинити "неконструктивну поведінку" у Венесуелі
Державний секретар США Майк Помпео закликав Росію "припинити свою неконструктивну поведінку", яка полягає у підтримці президента Венесуели Ніколаса Мадуро.
17:36
Уряд Німеччини передбачив 5,8 млн євро на гуманітарну допомогу Україні
Уряд Німеччини продовжує фінансову підтримку гуманітарних заходів Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні: цьогоріч виділять 1,8 млн євро, а на 2020 і 2021 роки загалом передбачено ще 4 млн євро.
17:25
Албанська опозиція заперечує отримання секретних коштів з РФ
Албанські прокурори заявили, що допитали лідерів опозиційної Демократичної партії щодо підозрілих витрат за кордоном на суму 650 тисяч доларів під час парламентських виборів два роки тому.
16:58
В Анкарі заявили, що турецькі винищувачі не переслідували вертоліт прем'єра Греції
Джерела в силах безпеки Туреччини спростували заяву прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпраса про те, що турецькі військові літаки переслідували його вертоліт.
16:57
Посольство США закликало РФ негайно відпустити українських моряків і повернути кораблі
Посольство США в Україні закликало Росію відпустити захоплених Росією чотири місяці тому українських моряків і повернути кораблі.
16:36
Літак British Airways помилково приземлився в Единбурзі замість Дюссельдорфа
Літак авіакомпанії British Airways, який прямував з Лондона до німецького Дюссельдорфа, помилково сів в Единбурзі через неправильну документацію польоту.
16:09
Естонські ультраправі пригрозили масовими заворушеннями, якщо їх не допустять до коаліції
Лідери Консервативної народної партії Естонії (EKRE) Март і Мартін Хельме попередили про масові заворушення в Естонії в разі провалу їхніх коаліційних переговорів з Центристською партією та "Вітчизною".
16:09
Ердоган заявив, що з Софійського собору у Стамбулі можуть знову зробити мечеть
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Софійський собор, який був побудований в часи Візантії і нині є музеєм, може знову стати мечеттю.
15:55
Україна пропонує Угорщині ПСГ на випадок зупинки транзиту РФ
Оператор газотранспортної системи України, державна компанія "Укртрансгаз", пропонує Угорщині скористатись вільними 12 млрд кубометрів обсягу зберігання газу в українських підземних сховищах, щоб гарантувати безперебійне газопостачання під час осінньо-зимового періоду 2019‑2020.
15:45
У Польщі відповіли на нові звинувачення Кремля у зв’язку з річницею початку Другої світової
У Польщі заявили, що не ставлять під сумнів роль СРСР у закінченні Другої світової війни, відповівши на критику Кремля через відсутність запрошення на 80-ту річницю початку війни для Росії.
15:39
Мей у понеділок вирішить, чи вносити у парламент Brexit-угоду на третє голосування
За словами речника, на сьогоднішньому засіданні уряду майбутнє Терези Мей не обговорювали.
15:25
Люксембург виділяє 500 тис. євро на гуманітарні проекти в Україні
Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн анонсував надання фінансової допомоги Україні розміром 500 тис. євро. Кошти будуть спрямовані на гуманітарні проекти.
15:05
Смоленська катастрофа: британські експерти підтвердили сліди вибухівки на уламках Ту-154М
Британська лабораторія судово-вибухових речовин Forensic Explosives Laboratory, підпорядкована Міністерству оборони Великої Британії, підтвердила, що виявила сліди речовин, які використовуються для виробництва вибухівки, зокрема тротилу, на більшості з 200 зразків уламків літака Ту-154М, переданих їй Національною прокуратурою Польщі.
14:54
Прем'єр Греції: турецькі винищувачі переслідували мій вертоліт
Алексіс Ципрас заявив, що його "привітали" турецькі винищувачі, які порушили грецький повітряний простір під час його прибуття в понеділок на острів Агатонісі.
14:51
Прем’єр Косова звільнив заступника міністра через коментарі про НАТО
Прем’єр-міністр Косова Рамуш Харадінай звільнив заступника міністра юстиції, який представляє сербську меншину, за те, що той назвав бомбардування НАТО 1999 року "спланованим геноцидом".
14:22
У Nord Stream 2 вважають, що отримають дозвіл Данії на побудову газопроводу
Компанія, яка займається побудовою газопроводу "Північний потік-2" сподівається вчасно отримати дозвіл Данії на будівництво ділянки газогону в її водах.
14:06
PROMOTEDВартість запчастин: головна проблема власників автомобілів (рос)
Перед покупкою машини далеко не всі водії замислюються про проблему подальшого обслуговування авто.
14:02
МЗС Литви рекомендує громадянам зробити щеплення від кору перед візитом в Україну
Міністерство закордонних справ Литви радить подорожуючим в Україні бути щепленим від кору в зв'язку зі спалахом цього захворювання у нашій країні.
13:55
Аеропорт Франкфурта скасовує рейси через проблеми із програмним забезпеченням
Німецька авіакомпанія Lufthansa скасує 46 рейсів з Франкфурта в понеділок на тлі триваючих проблем із програмним забезпеченням, що впливає на системи управління повітряним рухом.
13:30
Майже половина українців підтримує вступ до ЄС, за НАТО – 44,2%
49% українців вважають, що Україна має рухатися в напрямку вступу до Європейського союзу, вступ до НАТО підтримують більше 44%.
12:59
Король Іспанії годину не міг зійти з літака в Аргентині через відсутність високого трапа
Король Іспанії Філіп VI і його дружина Летісія після прибуття з візитом до Аргентини змушені були годину просидіти в літаку через відсутність відповідного по висоті трапа.
12:55
Єврокомісія завершила підготовку до Brexit без угоди
Єврокомісія завершила підготовку до сценарію "жорсткого" Brexit на тлі все більшого зростання ризиків того, що Британія вийде з ЄС 12 квітня без угоди з Брюсселем.
12:55
фотоМакрон чекає, що літня протестувальниця "набереться розуму" після поранення
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що він сподівається, що 73-річна протестувальниця руху "жовтих жилетів", яка отримала серйозні травми голови внаслідок дій поліції в Ніцці, одужає і "набереться розуму" у зв'язку з цим інцидентом.
12:13
У Франції міністр у справах Європи йде у відставку, щоб очолити партію Макрона на виборах
Наталі Луазо очолить список партії "Вперед, республіко!" на виборах до Європарламенту, які відбудуться наприкінці травня.
12:08
Лідери президентських перегонів розказали, як миритимуться з Польщею та Угорщиною
Лідери президентських перегонів, які називають себе проєвропейськими, розкрили свій план щодо налагодження конфліктних відносин з сусідами Польщею та Угорщиною.
11:54
Зеленський, Порошенко, Тимошенко і Гриценко розповіли, як хочуть отримати ПДЧ для України
Четверо найрейтинговіших кандидатів у президенти, які називають себе проєвропейськими, хочуть отримати План дій щодо членства в НАТО, але у всіх – різні строки.
11:42
Зеленський пропонує прямувати в Євросоюз за неіснуючою процедурою
Кандидат у президенти Володимир Зеленський запропонував шлях України до ЄС за процедурою, якої у Євросоюзі не існує.
11:39
Порошенко окреслив дати вступу України до ЄС та пообіцяв змінити Угоду про асоціацію
Президент Петро Порошенко у разі переобрання на посаду пообіцяв оновити Угоду про асоцію та прогозує вступ України до ЄС не раніше 2028 року.
11:31
фотоТроє громадян України загинули в Польщі внаслідок наїзду автомобіля
Троє українців загинули у субботу внаслідок наїзду на них автомобіля в населеному пункті Бжезьник неподалік міста Болеславець Нижньосілезького воєводства на південному заході Польщі.
11:31
3 з 4 топ-кандидатів у президенти обіцяють зберегти Мінські угоди, але з нюансами
3 з 4 головних кандидатів у президенти, які називають себе проєвропейськими, обіцяють у разі обрання на посаду зберегти Мінські угоди, але з нюансами.
10:57
Єврокомісар закликав заблокувати приєднання Італії до проекту з Китаєм
Єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер закликав ЄС заблокувати участь Італії в китайському гігантському інфраструктурному проекті "Шовковий шлях".
10:37
Єврокомісія стурбована різким сповільненням економіки Італії
Єврокомісія в червні підведе підсумки ситуації і обговорить подальші кроки.
10:22
Столтенберг – Грузії: сподіваємось скоро привітати вас в НАТО
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс продовжує працювати над тим, аби Грузія стала членом НАТО.
09:47
Син Трампа розкритикував посла США в Україні
Син президента США Дональд Трамп-молодший розкритикував посла в Україні Марі Йованович нібито через її критичні заяви у бік Білого дому.
09:44
Прем'єр Угорщини: еліта в Брюсселі живе в бульбашці, вони втратили зв’язок з реальністю
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор орбан за кілька днів після того, як Європейська народна партія призупинила членство його партії "Фідес", знову розкритикував еліту в Брюсселі.
09:04
Прем’єрка Британії представить своєму уряду кроки щодо Brexit
Прем’єр-міністр Британії тереза Мей у понеділок вранці проведе засідання уряду, під час якого проінформує своїх міністрів про подальшу стратегію щодо Brexit.
08:35
фотоМіністерство у Німеччині під критикою через "сексистську" рекламу безпеки велоїзди
Німецьке міністерство звинуватили у сексизмі через рекламу про безпечну велоїзду, в якій зображена модель в бюстгалтері.
08:14
Румунія підтвердила намір перенести своє посольство у Єрусалим всупереч лінії ЄС
Прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле заявила, що країна перенесе своє посольство в Ізраїлі в Єрусалим.
07:46
Розслідування Мюллера не знайшло змови Трампа з Росією
За підсумками розслідування, проведеного спецпрокурором Робертом Мюллером, ані президент США Дональд Трамп, ані будь-хто з його помічників не вступали у змову і не координували втручання Росії у вибори 2016 року.