26 червня 2019

Статті
Вотум недовіри Ердогану: які наслідки матимуть скандальні перевибори у Стамбулі
Поразка на місцевих виборах у Стамбулі – місті, де почалося сходження Ердогана на велику політичну арену, – важко далася президенту. Він вирішив переграти ситуацію – і програв вдруге.
Колонки
За тиждень після розгону: чому протести у Грузії можуть отримати "друге дихання"
Спроба штурму парламенту, сотні затриманих та поранених… Ще тиждень тому такими були новини зі столиці Грузії. За тиждень ситуація заспокоїлася. Та чи означає це, що пік політичної кризи вже позаду?
Непопулярна реформа: чому Україні потрібне повернення техогляду
Технічний огляд транспортних засобів незалежно від форми власності є обов’язковим в усіх країнах-членах ЄC. Аналогічні зобов'язання в рамках Угоди про асоціацію взяла на себе й Україна.
Новини
22:28
Скандального росіянина так і не обрали віцепрезидентом ПАРЄ
Голова комітету у міжнародних справах Державної думи РФ Леонід Слуцький програв у другому турі виборів на посаду віцепрезидента Парламентської асамблеї Ради Європи, навіть не маючи конкурентів.
21:12
Представниця Хорватії обрана генсеком Ради Європи
Хорватка Марія Пейчинович-Бурич обрана генеральним секретарем Ради Європи в першому раунді.
21:00
В РФ назвали рішення ПАРЄ першим кроком до визнання Криму російським
Глава комітету Держдуми РФ з міжнародних справ і претендент на пост віцепрезидента ПАРЄ Леонід Слуцький назвав відхилення Асамблеєю кримських поправок кроком до визнання Криму російським.
20:27
Як країни голосували за підтвердження повноважень Росії у ПАРЄ: розподіл голосів
Делегації 20 країн у ПАРЄ переважною більшістю підтримали рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без жодних обмежень, тоді як проти проголосувала переважна більшість делегацій 11 країн.
19:46
Скандальний експрезидент ПАРЄ зрадів поверненню росіян без жодних санкцій
Скандальний колишній президент ПАРЄ  Педро Аграмунт, проти якого у Асамблеї були запроваджені санкції, зрадів поверненню російської делегації без запровадження проти неї жодних санкцій.
19:28
Україна не голосуватиме на виборах нового генсека Ради Європи 
Голосування за генерального секретаря Ради Європи відбудеться без участі української делегації.
19:10
відео 7 національних делегацій оголосили демарш у ПАРЄ через повернення Росії
Представники 7 держав-членів Ради Європи у її парламентській асамблеї оголосили спільну заяву про спільні дії на знак протесту проти безумовного повернення росіян.
18:59
ПАРЄ погодилася повернути росіян без жодних санкцій
Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без жодних обмежень, попри порушення ними принципів Ради Європи.
18:44
Голова Моніторингового комітету ПАРЄ: депутати асамблеї цінують гроші більше за принципи
Доповідач за резолюцією про підтвердження повноважень російської делегації, британець Роджер Гейл, вважає, що Парламентська асамблея пожертвувала принципами організації на користь російських грошей.
18:43
У прем'єрки Британії кажуть, що зустріч з Путіним не свідчить про нормалізацію відносин
Зустріч прем'єрки Британії Терези Мей з Владіміром Путіним 28 червня в Осаці не є свідченням нормалізації відносин між РФ та Об'єднаним Королівством.
18:20
фото, відеоУ Відні стався потужний вибух у житловому будинку
У четвертому окрузі Відня в середу вдень пролунав потужний вибух у житловому будинку.
18:02
Волкер: Рада Європи відмовляється від власних принципів
Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер на тлі повернення російської делегації до ПАРЄ заявив, що Рада Європи відмовляється від власних принципів.
17:55
Україна продовжує тиск на міжнародних майданчиках для звільнення моряків – Зеркаль
Поки РФ не виконає наказ Міжнародного трибуналу з морського права та не звільнить українських моряків та кораблі, Україна буде продовжувати тиск на РФ на міжнародній арені.
17:38
Члени ПАРЄ, що "простили" росіян, взяли відповідальність за майбутні смерті – депутати
Українські депутати, що є членами ПАРЄ вважають, що їхні західні колеги, які підтримали знаття санкційного тиску з РФ, відтепер поділяють відповідальність за подальшу агресію Росії.
17:37
РФ відмовилася звільняти українських моряків, МЗС висуває повторну вимогу
МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку з тим, що РФ не виконала наказ Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня про звільнення незаконно утриманих 24 українських моряків, членів екіпажів військових кораблів Бердянськ, Нікополь і Яни Капу.
17:18
Пожежа в Нотр-Дамі не була навмисним підпалом
Слідство вважає, що пожежа у Соборі Паризької Богоматері могла бути викликана непогашеною цигаркою або порушенням в роботі електричної мережі.
16:57
РФ звинуватила колишнього "господаря Молдови" у керівництві міжнародним наркосиндикатом
МВС Росії висунуло звинувачення екслідеру Демократичної партії Молдови, олігарху Владу Плахотнюку, в керівництві наркосиндикатом.
16:44
Зеленський: з 2020 року має початися впровадження стандартів НАТО у ЗСУ
Президент України Володимир Зеленський розглянув та узгодив документи, якими встановлено порядок застосування Збройних сил України та інших складових сил оборони, і наголосив, що з 2020 року має розпочатися впровадження стандартів та процедур НАТО у діяльності ЗСУ, передусім у підготовці військ.
16:38
Європейські аеропорти планують досягнути нульового обсягу викидів вуглецю
У середу організація, що представляє летовища в 45 європейських країнах, заявила, що планує досягнення аеропортами до 2050 року цілі нульових обсягів викидів вуглецю.
16:25
Кремль повідомив деталі зустрічі Трампа з Путіним
Зустріч президентів Росії і США Владіміра Путіна і Дональда Трампа відбудеться в Осаці (Японія) 28 червня, заявив помічник президента Росії Юрій Ушаков.
16:14
Мей зустрінеться з Путіним на саміті G20 - Кремль
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей і президент Росії Владімір Путін зустрінуться на саміті G20 28-29 червня в Осаці, щоб спробувати поліпшити відносини між країнами, заявив Кремль у середу.
16:07
Конституційний суд Молдови пішов у відставку у повному складі
Конституційний суд Молдови у середу, 26 червня, подав у відставку у повному складі.
15:50
Двоє німецьких депутатів вирішили голосувати проти акредитації делегації РФ у ПАРЄ
Представники партії Зелених у складі німецької делегації в ПАРЄ Фрітьоф Шмідт та Луізе Амтcберг заявили, що планують голосувати проти акредитації делегації РФ у асамблеї.
15:50
ПАРЄ відкладе затвердження повноважень РФ - перевірять депутатів, обраних із голосами кримчан
Регламентний комітет ПАРЄ ухвалив звернувся до Венеціанської комісії за офіційним роз’ясненням про статус депутатів Державної думи РФ, обраних за багатомандатним округом, що включає анексовані Крим та Севастополь (тобто за партійними списками).
15:47
Голова МЗС Іспанії відмовився від посади євродепутата і націлився на високий пост в ЄС
Виконувач обов'язків міністра закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель відмовився від свого нещодавно здобутого місця в Європарламенті, щоб залишитися при владі соціалістів на батьківщині і поборотися за одну з найвищих посад ЄС.
15:28
У ЄС озвучили очікування від Росії на тлі кризи в Раді Європи
У Європейському Союзі очікують, що РФ продемонструє відданість принципам і правилам Ради Європи, а негайне звільнення ув'язнених або їх обмін з Україною буде "позитивним кроком" в цьому напрямку.
15:17
Уряд Молдови прагне відмовитися від електроенергії з Придністров'я
Молдова може відмовитися від послуг розташованої в Придністров'ї Молдавської ДРЕС, підконтрольної російському холдингу "Інтер РАО".
15:03
У Нідерландах вилучили рекордну для Європи партію метамфетаміну – 2,5 тонни
У середу поліція Нідерландів заявила про вилучення 2,5 тонн метамфетаміну – найбільшого на сьогодні вявленого обсягу наркотиків в Європі, вартість якого оцінюється в сотні мільйонів євро.
14:48
У Туреччині розбився мікроавтобус з мігрантами: 10 загиблих
Інцидент стався в середу в місті Мерич, недалеко від сухопутного кордону Туреччини з Грецією.
14:32
відеоЮнкер відповів словацькому журналісту, який спитав президентку про зміну одягу
Словацьку президентку Зузану Чапутову на прес-конференції з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером напередодні в Брюсселі журналіст запитав про наявність у неї стресу з приводу нібито потреби переодягатися "тричі на день".
14:17
виправленоПосол України застеріг ЄС від поступок перед агресором РФ
Посол України при ЄС Микола Точицький відреагував на пропозицію спеціальної радниці глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні Наталі Точчі прив'язати санкції проти Росії не до прогресу у реалізації мінських угод, а до дотримання міжнародного права і прав людини.
13:58
У Грузії звільнили з-під варти всіх затриманих на акції 20-21 червня
Звільнили з-під варти 51 особу, затриману на акції протесту в Тбілісі в ніч на 21 червня, повідомив Тбіліський міський суд.
13:53
У Трюдо розказали, про що він говоритиме з Зеленським
Під час зустрічі з Володимиром Зеленським у Торонто 2 липня прем’єр Канади Джастін Трюдо обговорить з президентом України посилення економічного партнерства і створення робочих місць.
13:47
Уряд Швейцарії запропонував легалізувати медичний канабіс
Швейцарський уряд має на меті полегшити отримання пацієнтами медичного канабісу, запропонувавши в середу дозволити призначення його для лікування людей, які страждають на рак або інші серйозні захворювання.
13:32
Підозрюваний у вбивстві німецького політика зізнався у злочині
Вальтер Любке очолював регіональний уряд у Касселі, його знайшли зі смертельним вогнепальним пораненням у голову на терасі власного будинку 3 червня.
13:27
Франція почала закривати школи через спеку
Франція закриває десятки шкіл через спеку на тлі очікувань підвищення температури у деяких регіонах в четвер вище 40 градусів за Цельсієм.
13:20
Санкції США хочуть поставити Москву на коліна - президент торгової палати ФРН-РФ
США санкції проти Росії коштують німецьким компаніям, згідно з опитуванням німецько-російської зовнішньоторговельної палати, мільярди євро.
13:04
Угорщина ратифікувала протокол про вступ Північної Македонії до НАТО
Протокол був ратифікований одностайно 153 голосами депутатів.
12:29
Новий режим санкцій ЄС зможе змінити поведінку РФ, "Мінськ" не працює - радниця Могеріні
Імпульс врегулюванню російсько-українського конфлікту може надати перегляд моделі антиросійських санкцій ЄС, заявила Наталі Точчі - спеціальний радник високого представника ЄС з питань зовнішньої політики Федеріки Могеріні.
12:28
Джонсон висунув ультиматум ЄС щодо Brexit
Кандидат на посаду прем'єр-міністра Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв "зробити або померти" і вивести країну з ЄС через чотири місяці.
12:10
ООН вимагає у Росії відповіді про бомбардування лікарень у Сирії
Після низки випадків бомбардувань медичних закладів у Сирії координатор з гуманітарної допомоги ООН заявив 25 червня, що попросив Росію надати детальну інформацію про те, як вона використовує координати розташування лікарень в країні.
11:55
відеоУ Польщі вирішили не карати активіста за вигуки на польсько-українському заході
Районна прокуратура у Перемишлі вирішила не починати справу проти польського громадянина Томаша Грабовського, який намагався запобігти зриву події про польсько-український діалог, вигукуючи "Геть польський фашизм".
11:16
Клімкін радить ВР відкликати запрошення ПАРЄ на моніторинг парламентських виборів
Якщо ПАРЄ підтвердить повноваження російської делегації, Верховна Рада може відкликати запрошення ПАРЄ брати участь у спостереженні за парламентськими виборами в Україні.
11:13
Росіянина Слуцького, якого звинувачували у домаганнях, не обрали віцепрезидентом ПАРЄ
Сьогодні відбудеться друга спроба обрати Слуцького. У випадку повторного програшу Росії запропонують подати іншого кандидата.
11:00
У Данії - новий уряд і наймолодша ​​прем'єр-міністр в історії
Соціал-демократ Метта Фредеріксен стала наймолодшою ​​прем'єркою Данії у середу після узгодження підтримки трьох інших лівих партій для формування уряду.
10:38
Президентка Словаччини розповіла про підтримку України і своє бачення діалогу з РФ
Після першого офіційного візиту до Праги минулого тижня новообрана президентка Словаччини Зузана Чапутова вирушила цього тижня до Брюсселя, де розповіла про своє бачення політики щодо Росії.
10:34
У ПАРЄ не зважилися згадати про Крим та контроль на Донбасі у рекомендаціях для РФ
В доповіді моніторингового комітету ПАРЄ щодо повноважень російської делегації серед вимог та закликів до РФ не виявилося пунктів, що стосуються окупованого Криму, нападу РФ на Донбас та фактичного контролю на цій території, за винятком згадки про збитий авіалайнер MH17.
10:08
ПАРЄ у середу обере нового генсека Ради Європи
Російська делегація не зможе брати участі у голосуванні, доки не будуть підтверджені їхні повноваження без санкцій.
09:45
В Афганістані загинули двоє військових США
У місії НАТО не повідомили обставин загибелі військових.
09:44
ПАРЄ готується зняти з росіян залишки санкційного тиску
Минулої ночі профільні комітети ПАРЄ, що розглядали питання повноважень делегації РФ ухвалили рекомендацію підтвердити їх навіть без мінімальних санкцій, що лишалися дозволені після понеділкового рішення асамблеї.
09:24
США виділять Україні $4 млн на поліпшення захищеності військових складів
У Вашингтоні підписаний Меморандум про надання США допомоги Україні у сфері зберігання боєприпасів на суму $4 млн.
09:12
фотоПрессекретар Меланії Трамп стала новою речницею Білого дому
Новим прессекретарем Білого дому стане Стефані Грішем, вона замінить на цій посаді Сару Сандерс.
08:56
У Німеччині 8 членів праворадикальної групи звинуватили у підготовці терактів
Підозрюваних звинувачують у підготовці терористичних актів, зокрема масштабного нападу у День німецької єдності.
08:38
Туреччина втратить винищувачі F-35, якщо купить у Росії систему С-400 - посол
Туреччина втратить право використовувати новітній американський винищувач F-35, якщо не відмовиться від планів придбання російської системи ППО С-400.
08:21
ПАРЄ розгляне оскарження повноважень російської делегації
Парламентська асамблея Ради Європи у середу розгляне оскарження повноважень російської делегації.