Обурений Порошенко доручив прискорити судову реформу

Четвер, 12 червня 2014, 13:57

Президент України Петро Порошенко доручив прискорити реформу судової системи України, оскільки обурений історією зі звільненням колишнього народного депутата Віктора Лозінського.

"Неможливо уявити собі яскравіший негативний приклад, який ілюстрував би критичний стан судової системи. Лозінський - це її промовистий діагноз", - цитує главу держави його прес-служба.

Одночасно Президент України наголосив, що робоча група, повинна прискорити реформу судової системи України, оскільки це одна з ключових вимог ЄС щодо підписання Угоди про асоціації з Україною.

"Судова реформа сьогодні - це один із пріоритетів. За моїм дорученням створено робочу групу, яка має прискорити розгляд цієї реформи Верховною Радою України", - сказав президент.

Глава держави звернувся також до Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції з вимогою перевірити законність рішення судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області про звільнення В.Лозінського.

12 червня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що В.Лозінського затримали: "Спеціальна група карного розшуку МВС України затримала кілька хвилин тому Віктора Лозінського". Наразі В.Лозінського вже доправлено до Бориспільської виправної колонії №119, де він відбував покарання, передає Інтерфакс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: