В Мюнхені рішень щодо останніх переговорів по Донбасу очікувати не варто - АП

П'ятниця, 6 лютого 2015, 19:29

На зустрічах президента України Петра Порошенка на безпековій конференції в Мюнхені буде обговорюватися ситуація в Україні та шляхи врегулювання конфлікту.

Про це повідомив заступник голови адміністрації президента Валерій Чалий в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

За його словами, планується виступ президента України в ході дискусії, присвяченої конфлікту в Україні та європейської безпеки.

"Почнеться робочий день із зустрічі з генсеком НАТО Столтенбергом, і ми очікуємо анонсованої чіткої позиції НАТО, на яку ми готові відреагувати", - сказав він.

Зокрема, за словами Чалого, мова йде про конкретних питаннях взаємодії, а також про трастових фондах НАТО для України.

Разом з тим, за його словами, навряд чи в Мюнхені будуть якісь рішення щодо останніх напрацювань щодо мирного врегулювання ситуації на сході.

"Вони можуть обговорюватися, але якщо ми говоримо про "нормандському форматі", то це вимагає участі всіх сторін цього формату на рівні глав держав. Тому навряд чи в Мюнхені будуть рішення щодо реалізації мінських домовленостей", - сказав В. Чалий.

За його словами, багато залежить від результатів переговорів лідерів Німеччини і Франції в Москві, від цього залежить і подальша реалізація мирного плану.

"Позиція трьох сторін - України, Франції та Німеччині - сформована, і ми чекаємо реакції четвертого учасника "нормандського формату", - резюмував він.

Заступник глави АП повідомив, що буде також тристороння зустріч з віце-президентом США Джо Байденом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Крім того, заплановано низку двосторонніх зустрічей, у тому числі з Байденом, президентом Литви Далею Грибаускайте, верховним представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерикой Могеріні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: