Нові авто у ЄС зобов’язали обладнати системами виклику екстрених служб

Вівторок, 28 квітня 2015, 16:55

Пристрої з виклику екстрених служб, які автоматично попереджають рятувальні служби про ДТП (eCall), мають бути встановлені на всіх нових моделях автомобілів і легких фургонів станом на 31 березня 2018 року.

Відповідні правила затверджені сьогодні Європейським парламентом.

Система eCall в автомобілі використовує технологію екстреного виклику "112" і автоматично попереджає аварійні служби про серйозні ДТП.

Це дозволить рятувальникам відразу визначати тип і розмір рятувальної операції, швидше прибувати на місце події і зменшить наслідки травм для постраждалих.

Депутати також зобов'язали Єврокомісію оцінити протягом трьох років після весни 2018 року, чи необхідно впроваджувати систему eCall в інші транспортні засоби, такі як автобуси або вантажні автомобілі.

Нові правила встановлені для виробників автомобілів. Окремі правила, що регулюють інфраструктуру, яку держави-члени ЄС повинні ввести в дію 1 жовтня 2017 року для обробки сигналів eCalls, набувають чинності наприкінці червня 2014 року.

У 2014 році у ДТП загинули 25,7 тис. мешканців ЄС. За попередніми оцінками, нові пристрої допоможуть зменшити смертельні випадки на 10% щороку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: