Комітет ВР пропонує відхилити "міграційний законопроект" уряду

Вівторок, 3 листопада 2015, 15:05

Комітет у закордонних справах на своєму засіданні прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді відхилити законопроект №3224  "Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

Про це, як повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка, заявила народний депутат Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Сьогодні на засіданні ми прийняли рішення відхилити законопроект №3224, який покликаний реалізовувати наші зобов’язання в рамках плану дій візової лібералізації",  - відзначила вона.

"У комітету є жорстка позиція щодо прийняття в такій редакції цього законопроекту, зокрема того, що пропонується Державною міграційною службою, і через те, що він порушує принцип захисту персональних даних. Документ йде набагато ширше, ніж ті вимоги, які ставить ЄС: вимогу про біометричні дані в закордонних документах, які посвідчують особу для виїзду закордон", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

"Цей законопроект порушує 4 статті Конституції України, він не корелюється з двома серйозними конвенціями, які підписала Україна. Тому, у нас виникають серйозні застереження щодо того, що такий законопроект виноситься на обговорення", - підкреслила депутат.

"Ми будемо в четвер просити ВР відхилити даний законопроект і прийняти  натомість інший законопроект про паспортний реєстр, який раніше був розглянутий Радою, і може вирішити проблему щодо візової лібералізації", – розповіла Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, раніше експерти заявляли, що законопроект №3224, приймати не можна.

Позицію Державної міграційної служби щодо законопроекту №3224 читайте в статті "Нові внутрішні паспорти – небезпека чи захист? ДМС відповідає на критику".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: