Роскомнадзор звинуватив BBC у розповсюдженні ідеології тероризму

П'ятниця, 11 січня 2019, 08:53

Роскомнадзор звинуватив британську медіакорпорацію BBC в поширенні ідеології тероризму, проте корпорація відповіла, що працює відповідно до законів країн, в яких вона здійснює мовлення.

У четвер російський медіарегулятор заявив, що в рамках проведеної перевірки виявив на сайті BBC матеріали, які можуть бути визнані такими, що порушують антиекстремістське законодавство, пише Русская служба BBC.

Зокрема, Роскомнадзор стверджує, що виявив в матеріалах на сайті цитати лідера забороненого в Росії і багатьох інших країнах угруповання "Ісламська держава" Аль-Багдаді, які, на думку російських чиновників, транслюють ідеологічні установки міжнародних терористичних організацій.

"Як міжнародний мовник, BBC працює відповідно до законодавства кожної країни мовлення, зокрема Росії. Ми завжди готові надати додаткову інформацію про те, як ми висвітлюємо ті чи інші події, в разі звернення до нас представників відповідних наглядових органів", - заявив представник корпорації.

21 грудня 2018 року Роскомнадзор заявив, що перевірить телеканал BBC World News та інтернет-ресурсіви BBC у Росії "у зв'язку з ситуацією, пов'язаною з винесенням британським регулятором Ofcom рішення про порушення каналом RT правил мовлення".

В роботі RT знайшли сім порушень у випусках новин і суспільно-політичних програм. Всі знайдені порушення ставилися до періоду з 17 березня по 26 квітня 2018 року. На думку британського регулятора, російський телеканал порушив вимоги неупередженості.

Рішення про штрафні заходи, як повідомляв регулятор, ухвалять після того, як буде вивчена відповідь російського телеканалу.

Телеканал RT в свою чергу заявив, що він розчарований висновками Ofcom, і що британський регулятор "не приділив належної уваги правам як самого телеканалу RT, так і його глядачів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: