Відомі німці написали листа Британії із закликом залишитися в ЄС

П'ятниця, 18 січня 2019, 13:43

Провідні німецькі політики, бізнесмени, діячі культури і спортсмени написали листа до Великої Британії з проханням залишитися в Євросоюзі.

Лист опублікований у британському видання The Times.

"Без вашого великого народу цей континент не був би таким, яким він є сьогодні: громада, визначена свободою і процвітанням. Після жахів Другої світової війни Британія не відмовилася від нас. Вона привітала Німеччину як суверенну націю і європейську силу. Німці цього не забули і вдячні за це", - йдеться у листі.

Автори листа зазначають, що вони поважають рішення британців, але підкреслюють, що цей вибір не є обов’язково незворотнім.

"І якщо Британія хоче залишити Європейський Союз назавжди, у Німеччині та Європі вона завжди матиме друзів. Але британці повинні в рівній мірі знати, що ми вважаємо, що вибір не є незворотнім. Наші двері завжди залишаться відкритими", - йдеться у листі.

Лист підписали понад 30 осіб, у тому числі лідерка Християнсько-демократичного союзу і ймовірна наступниця Ангели Меркель - Аннегрет Крамп-Карренбауер і відомий у минулому футболіст, колишній воротар лондонського "Арсеналу" Єнс Леманн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: