Німеччина: партнери Меркель вимагають відповідей про витік даних

Неділя, 6 січня 2019, 16:04

Партнер канцлера Німеччини Ангели Меркель по коаліції, Соціал-демократична партія, вимагає, щоб міністр внутрішніх справ негайно встановив, які німецькі агенції з безпеки знали про масове викрадення даних політиків і як вони реагували.

Про це пише Reuters.

4 cічня стало відомо, що хакери опублікували персональні дані сотень німецьких політиків з великих партій, зокрема дані кредитних карток і номери мобільних телефонів. Також хакери отримали доступ до даних відомих телеведучих, журналістів, співаків та діячів культури.

Німецьке відомство з безпеки у сфері інформаційних технологій (BSI) знало про витік кілька тижнів тому, проте не повідомило про це правоохоронним органам.

Ларс Клінгбіл, генеральний секретар соціал-демократів, сказав, що уряд повинен швидко пролити світло на те, "які агенції знали, коли саме і як реагували на це".

"Це має бути пріоритетом для (міністра внутрішніх справ) Горста Зеегофера. Це стосується захисту нашої демократії", - додав Клінгбіл.

Зеегофер сказав, що він дізнався про порушення лише 4 січня вранці. Він пообіцяв повідомити громадськості все, що дізнається, і має намір зробити це до середини цього тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: