РФ має відчувати політичні і фінансові наслідки своєї агресії - Лінкявічюс

Понеділок, 18 березня 2019, 11:14

Росія має відчувати чіткі дипломатичні, політичні і фінансові наслідки за агресію в Україні, а також провокативні дії в інших регіонах.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс перед початком засідання Ради ЄС у Брюсселі.

"Ми повинні вживати заходи, я радий, що ми продовжуємо санкції, в тому числі за провокації біля Керченської протоки. Дуже важливо, що це було зроблено одночасно у координації з США та Канадою", - сказав Лінкявічюс.

"Мають бути дуже чітки наслідки – дипломатичні, політичні, фінансові. Це – наше завдання. Ми не можемо легітимізувати те, що незаконно. Ми не можемо створювати прецеденти на майбутнє, тому що таке може статися ще десь", - додав він.

Нагадаємо, 15 березня Рада ЄС запровадила індивідуальні санкції проти восьми громадян Росії у зв’язку з керченською агресією.

В той же день США запровадили санкції проти шести громадян РФ і вісьмох компаній у відповідь на триваючу агресію Росії в Україні.

Канада оголосила про запровадження санкцій проти 114 осіб та 15 компаній, причетних до анексії Криму, захоплення українських моряків та дестабілізації ситуації на Сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: